Allmänt

Hushållsarbete

Jag försöker intala mig själv att hushållssysslor inte är tråkiga, trista och ett sisyfosarbete. Det går inte så bra. Jag klarade disken ikväll genom att först aktivt lyssna färdigt på en bok, sedan slölyssna på radions skval. Diskmaskinen är fortfarande trasig, så det är handdisk som gäller, men det går bra om jag har någon bra bok att lyssna på.

Samtidigt ”tävlar” jag med mig själv, för att göra det tråkiga roligare. Lyckas jag få plastburkarna så där härligt gnissligt rena? Kan jag stapla allt i diskstället eller måste jag tvingas ställa något på diskbänken (eller torka med handduk) för att det inte ryms? (Eftersom jag sparar disk i en vecka, ungefär, så blir det till slut en hel del som ska tråcklas ihop i ett litet diskställ.)

Imorgon hoppas jag på fint väder – men inte för varmt – för jag MÅSTE klippa gräset. Nu är det säkert 3 veckor sedan jag klippte senast. Gräset når mig nog till knäna… Fast det är lite synd att klippa bort de söta gula blommorna som lyser likt små solar över hela gräsmattan! 🙂

Sedan måste jag flytta upp trädgårdsmöblerna på altanen, där de ska stå. Under marknaden hamnade de vid ljugarbänken och jag har inte haft tid eller ork att flytta dem, när den helgen var över och förbi. Det är mycket bättre att ha utegruppen på altanen när jag ska äta utomhus (om vädret tillåter), för vid ljugarbänken gör björkarnas rötter marken väldigt ojämn och inga möbler står stadigt. Inte om de har alla ben i samma längd, i alla fall. 😉

Tvätten börjar ropa på mig, men jag kanske skjuter upp den tills rörkrökaren varit förbi och rensat mitt igenkleggade avlopp. Det är inte så att jag börjar ha ont om kläder, men jag har sådant jag skulle vilja ha rent för att använda på jobbet av praktiska skäl (läs: jag har bara en klänning med fickor). Vill ju inte riskera översvämning i hela källaren, om det kan undvikas. Jag kanske dammsuger (här gör juniorerna vågen) och skurar (här gör de vågen igen, plus ett kors i taket) istället, för gudarna ska veta att det behövs…

Ikväll har jag betalat räkningarna. De flesta, i alla fall. Upptäckte att jag inte har något kontonummer till en räkning, så jag ska försöka hitta det imorgon. Tråkigt, men nödvändigt.

[tags]handdiska, klippa gräset, trädgårdsmöbler, tvätta, dammsuga, skura, betala räkningar[/tags]