Allmänt

Läslust

Det märks att hösten är här. Snart (jag ska bara byta gardiner i köket först) åker fönsterlamporna fram igen, då kvällarna plötsligt blivit mörka. Katterna gillar kvällsmörkret, men kommer ofta in när det blir natt, eftersom det blivit kallare nu.

Själv frossar jag loss bland alla böcker jag vill läsa, främst de som finns i pocket. Jag har inte beställt några böcker än, utan väntar på att någon av mina favoriter ska släppa en ny bok – då beställer jag några pocketböcker samtidigt. Önskelistan är lång och varierande även om jag försöker begränsa mig.

En del titlar har jag lagt i önskelistan för att senare komma ihåg att gå in och kolla om de finns som nedladdningsbara MP3-böcker. Jag har en ljudbok jag ska börja lyssna på idag, och jag köper inte mer än en ljudbok åt gången. Andra böcker på listan väntar jag tills de kommer som pocket, och ytterligare andra ligger jag och väntar på att de ska släppas över huvud taget.

En sak som irriterar mig med min ”nya” dator (som jag köpte i våras) är att den har Windows 7. Jag har inte riktigt kommit på hur jag ska ställa in vissa saker. När jag köper en MP3-bok och laddar ner den, så startar nedladdningen med en gång – jag får inte välja vart jag vill ladda ner boken?!?

Med Windows XP (som jag har på alla andra datorer) kommer fönstret där jag kan välja vilken mapp filen ska till, men inte med Windows 7. Där kör nedladdningen igång direkt, och där visas inte heller vart filen laddas ner?!? (Med lite detektivarbete hittade jag den – förstås – i ”Nedladdade filer”.)

Nå, jag får ta mig en rundtur i inställningarna och se var man ändrar sådant, för det borde faktiskt gå att göra. Jag har bara inte haft tid (eller lust) att sätta mig vid datorn och söka ordentligt.

[tags]höst, läslust, pocket, ljudbok, Helgonet, Carin Gerhardsen, nedladdning, Windows 7, Windows XP[/tags]