Allmänt

Bilder

Eftersom jag lagt upp en ny fråga åt er att svara på (sätt igång!) så tänkte jag utveckla det här med bilder/foton lite mer än jag gör i svarsalternativen.

Ibland är det bättre att skapa sig en egen bild av något man hör beskrivas, än att se bilden av hur det verkligen ser ut. Fantasin har inga begränsningar, sägs det, och kan nog vara sant. 😉

Jag kan – bara för att nämna ett exempel – inte se TV-serien ”Kommissarie Lynley” bara för att Lynely i böckerna noggrannt beskrivs som blond. I TV-serien är han definitivt inte blond och det stör mig, för att inte tala om att hans sidekick Barbara Havers inte heller ser ut i serien som hon beskrivs i böckerna. Det går inte!!! Jag väntar hela tiden på att en blond Lynley ska kliva in på scenen och ta över.

Andra böcker som filmats (med varierande resultat) kan jag klara, bara inte just de här, även om det bara är jag som stör mig på det. Jag vet att många andra följer (har följt?) den serien, men jag kan helt enkelt inte.

Hur fungerar det för er? Vill ni hellre ha en egen bild av hur saker och ting ser ut, eller vill ni se hur det verkligen är? (Och om svarsalternativen i frågan inte räcker till, så får ni gärna kommentera det här inlägget!)

[tags]foton, bilder, verklighet[/tags]

4 kommentarer på “Bilder”

  1. 😉 Mycket roligare med bilder och text än text utan bilder, jag bloggade i början utan bilder av den enkla anledningen att jag inte hade någon kamera. Men jag tycker det är så skoj att gå tillbaka några år i tiden o läsa vad jag skrivit och samtidigt får jag titta på en massa bilder som jag sånär glömt bort!
    Älgpark, huvaligen, efter mina dagliga duster med älgflugor här i skogarna så skulle jag nog inte frivilligt närma mig en älg!
    Hoppas din hösthelg blir skön, här grillas för fullt, kanske för sista gången…

  2. Micke: Jag har större behållning av böcker, än filmer/TV-serier gjorda på böckerna. Av någon anledning kan jag inte hålla koncentrationen uppe en hel film, men ge mig en bra bok och jag sitter i timmar. Mysko, men sant.

    Paula: Den här helgen är fullbokad, men ingen grillning är planerad. Däremot tror jag det blir älgfest med jaktlaget hemma i Byn imorgon.

Kommentarer är stängda.