Allmänt, Foto

Älgfest

Juniorerna och jag var hem till Byn på älgfest igår!

God mat, trevlig stämning och – förstås – lotterier med massor av vinster. Jag köpte ett gäng lotter och satt på helspänn genom dragningen, där jag vann två vinster! Tyvärr inte storvinsten, men en reflexväst* + två rullar märkband**, och en eftertraktad Billerudkeps*** kammade jag hem. :mrgreen:

image
I vanlig ordning glömde jag fota medan det fanns mat på bordet, så ni får se lotterna istället.

Temat för kvällen var franskt, vilket innebar ”fransk älggryta” och en frågesport om Frankrike. Inte den lättaste, kan jag tala om! Den som gjorde den frågesporten hade läst på ordentligt, för flera ”självklara” svar var inte alls självklara när de rätta svaren avslöjades.

Det blev mycket älg den här veckan, så jag tror jag inte planerar in något älgkött i kommande veckas matsedel. 😉 Jag gör inte matsedeln förrän imorgon, då reklambladen med veckans extrapriser har kommit, så ni kan inte tjuvkika redan nu.

[tags]älgfest, lotteri, Frankrike[/tags]

*) Jag har ju bara tre-fyra stycken sedan tidigare…

**) Det är plastband i olika färger som man använder för att t ex snitsla en bana genom skogen, märka ut vilka träd som ska fällas eller visa gränsen mellan skogsskiften. Perfekt till mina 13 björkar här på tomten. 😆

***) Man fick välja vinst själv på vinstbordet, och av någon anledning var kepsarna kvar när allt annat tagit slut. Jag förstår inte att folk inte kastade sig över dem…? 😉 Det kan ju bero på att det var många andra fina vinster att välja mellan.