Allmänt, Dagens outfit, Foto

Igen

image
Notera även den snygga toapappershållaren, lite käckt på sned.

Jag tänkte plåga er igen, med en bild av vad jag har på mig idag. Inte så spännande, väldigt beigebrunt, men den röda tröjan* och de gröna stenarna på halsbandet (syns inte så bra) piffar upp klädseln en aning.

Idag var jag inbokad för möten, ett före lunch och ett efter, men båda har blivit inställda och ska återkomma någon annan gång. Hupp! 😕

Gårdagens middag var verkligen både enkel och god! Jag snittade upp en påse (f d djupfrysta) upptinade kycklingfiléer på längden, smetade dit ett par rejäla klickar Cantadou 4 peppar, vek ihop, lindade bacon runt och ugnsstekte i 200 grader. Under tiden kokade jag ris.

När riset var färdigt tog jag ut ugnsformen, hällde av en del av spadet i en kastrull och stoppade formen i ugnen igen. Där fick den stå medan jag kokade ihop skyn med grädde, så den totala ugnstiden blev kanske 40 min. Inget salt eller andra kryddor! Osten ger kryddan, baconet ger sältan.

Bror L kom på besök igår, medan E var på uppfostringsanstalt med valpen (det kallas ”valpkurs”). Vi bläddrade mellan TV-kanalerna, medan vi drack kaffe och åt chokladdrömmar. Jag hann även med att handdiska all disk jag samlat ihop under helgen och veckans två första dagar, samt paketera lunch- och middagslådor.

Den torra tvätten jag fått upp från källaren är fortfarande inte vikt och undanstoppad, men det är på gång. Jag har bara inte hunnit. Ikväll ska jag på vänträff, men om den inte drar ut för mycket på tiden så hinner (läs: orkar) jag ta itu med tvätten när jag kommer hem.

[tags]dagens outfit, möten, matlagning, recept, valpkurs, vika tvätt[/tags]

*) Det är en gammal tröja, som legat i min tvättsamling hela sommaren. Den jag hade i IKEA-påsar vid fotänden av sängen, om ni minns? Jag blev lite nostalgisk när jag nu plockade fram den och såg att gamlingen tydligen brukat sova i precis den påsen… En tvättad tröja, ändå täckt av katthår. 🙄 (Jodå, det ÄR hans hårstrån, jag känner så väl igen dem.)