Allmänt, Foto

Present igen!

image

Den här gången låg presenten i postlådan – och den var till mig! En pocket (som jag tyvärr redan läst), en keps och ett tackbrev låg i en grön påse, från en webbsida jag föreslagit en förbättring på. Kul! 🙂

Jag bjöd E på lunch idag. Egentligen var tanken att vi skulle gå ut och äta, men fisksoppan jag gjorde igår växte nästan ur grytan, så jag föreslog uppvärmda rester hemma hos mig istället. Det blir lätt så när jag lagar mat: jag skalar och strimlar och hackar, och hux flux är det hur mycket mat som helst. Vi åt, och soppan var ännu godare ”dagen efter” – så som det ofta blir med soppor (och grytor).

Under lunchen hann jag även köpa och fylla på fågelmat. Jag har en sorts metallrör att stoppa talgbollar i, och det tömde sparvarna på rekordtid. Nu är det omladdat, och jag ska kolla om jag får tag i fler fågelbord imorgon. Jag skulle vilja ha både för ”vanliga” fröer och för jordnötter, förutom talgbollarna. Det är riktigt roligt att sitta och titta på sparvarna som flaxar upp och ner, fram och tillbaka, för att komma fram till maten. Jag inbillar mig att det blir fler sorters fåglar om jag har fler sorters mat. Vi får väl se.

[tags]present, lunchdate, fågelmat, fågelbord[/tags]