Allmänt, Foto

Nattfrost

image

Trots regnet (läs: plusgraderna) igår kväll, blev det ändå kallt under natten. Som tur var hade jag både isskrapa och handskar nära till hands när jag gick ut till bilen.

Faktiskt har jag i år inte ens plockat undan isskrapan, utan låtit den vara kvar på ”rätt ställe” hela sommaren, eftersom jag alltid annars får söka som en idiot och försöka komma på vilket ”smart ställe” jag lagt den på tidigare.

Handskarna är ett par gamla, lite trasiga, skinnhandskar jag slängt in i bilen för att ha när jag skulle plantera på graven. Där fanns en vissnad f d ros som var full av taggar, så jag behövde tjocka handskar för att kunna hantera den. Sedan blev handskarna kvar i bilen, då de kan användas fler gånger (och till fler göromål).

Jag brukar donera gamla (finger-)handskar som ”bilhandskar”, att använda t ex vid däckbyte för att slippa bli smutsig om fingrarna. Ibland får de fötter, eller flyttar till någon annan bil – jag vet inte riktigt. Försvinner gör de då och då, i alla fall. Det spelar inte så stor roll – de är ju redan trasiga, annars skulle jag inte donera dem till bilen.

Det är alldeles dimmigt/disigt idag. I morse var det mörkt när jag åkte till jobbet. En morgon när jag steg upp var marken alldeles vit av frost – och vilken skillnad det blev! Det blev genast ljusare ute och solen gnistrade så fint i gräset. (Sedan steg solen högre på himlen och smälte bort frosten, men det var vackert så länge det varade.) Det är skillnad på frost och frost. Dagens frost var bara på bilen (och bron, som blev jättehal).

Vilken dag som helst ska jag tvätta bilen, för att kunna börja köra in den i garaget. Ja, den går att köra in även om den är otvättad (lagret av lera är inte SÅ tjockt) men då blir jag skitig när jag tränger mig mellan bil och vägg. Den får stå ute tills jag tar mig i kragen och kör till tvätthallen.

[tags]nattfrost, isskrapa, handskar, frost, biltvätt[/tags]