Allmänt, Foto

Ändring

image

Nu har jag flyttat fågelmatarna! Det är något jag tänkt göra när snön kommer, för att de ska vara lättare att komma åt (för påfyllning) men iddes inte vänta längre. På snön, alltså.

Med pippifåglarna så nära bron och köksfönstret kommer jag att kunna se vilka sorter som äter av godsakerna. OK; jag är dålig på fågelsorter, men talgoxe, blåmes och domherre känner jag igen av de fåglar som stannar kvar på vintern. Förutom kråkor, kajor och skator…

Så fort det börjar skymma försvinner fåglarna, så redan tidigt på eftermiddagen var det tyst och stilla vid fröautomaterna. De kommer tillbaka när det ljusnar igen – men jag förstår inte hur de lyckas hinna äta så de överlever den mörkaste perioden?!? Då är det först gryning, som övergår till skymning direkt – när äter de, om de inte rör på sig under skymningen? Det brukar ju dessutom vara kallt då.

[tags]fågelmatare, småfåglar, sparvar[/tags]