Allmänt, Foto

Köldknäpp

image

Äntligen lite ordentligt vinterväder! Det var -23 i morse när jag steg upp, så det kändes inte så lockande att gå ut och röka, i tunna pyjamasbyxor och barfota i tofflorna. Men det är bara att gilla läget. 😉

Först har det snöat och snöat, och nu har kylan kommit. Få se hur länge den blir kvar? En fördel med kylan är att det (oftast) inte snöar när det smäller till och blir ordentligt kallt. Det brukar inte blåsa heller, så det är liksom skönt krispig luft då.

image

Eftersom jag inte ville gå hem under lunchen i denna kyla, tog jag med min matburk till jobbet. Packade även ned ljudboken i väskan, men glömde bort den när det var dags för lunch. Jag var tvungen att prata med folk på riktigt! 😯

Annars gillar jag ibland att vara lite lagom asocial och sitta i ett hörn för mig själv, med en spännande bok i öronen. OK, jag gillar att prata med folk också* så det jämnar väl ut sig på det stora hela. När jag går hem får jag höra bok hela kvällen, om jag vill.

Jag skulle behöva inventera mitt skåp med tomma plastburkar, med eller utan lock. Visst har ni också ett sådant? Där är proppfullt med burkar i alla möjliga fasoner och färger, men aldrig någon i rätt storlek för det den ska användas till. Just nu inser jag att jag borde fylla på förrådet med burkar i lunchlådestorlek.

IKEA? 😛 Nääeh, det blir nog burkköp på Konsum ändå. Jag har ännu inte packat upp den senaste IKEA-påsen – och det är ju hur länge som helst sedan jag var dit senast! Samtidigt känns det lite för långt att åka 12 mil för att köpa enbart plastburkar, då jag just nu inte känner något annat behov av att förnya mitt hem.

[tags]kyla, köld, kallt, lunchburk, plastburkar[/tags]

*) Glöm myten om tystlåtna norrlänningar. Glöm den, säger jag bara. De som träffat mig IRL vet precis vad jag menar. 😉

4 kommentarer på “Köldknäpp”

 1. Finns ingenting som säger att du måste röka. Utomhus. Det är ditt hus, då får du lov att röka inne. Nikotin är också en färg, och en dag kommer det nog att bli en populär väggfärg.

  1. Du har så rätt: det är mitt hus. Det innebär att jag alldeles själv får skrubba bort nikotinlagret från tak & väggar – och så roligt vill jag inte ha! 😉

 2. 😡 Men var i herrans namn bor du människa? Vi hade -16 idag och så kallt har vi inte haft en endaste dag denna vinter!
  Och varför har du blivit halshuggen på kortet? Det går inte an förstår du väl, vill se mer än en snygg tunika!
  Hoppas det nya året har börjat bra och allt är frid o fröjd!
  Kramen

  1. Jag bor myyyycket längre norrut än du kan tro 😉 men ”norra Norrlands inland” kallas det i väderleksrapporter.

   Halshuggning gillar jag, så länge det är jag själv som blir stympad. :mrgreen:

Kommentarer är stängda.