Allmänt, Foto

Smakfullt

Vilken lycka att upptäcka en tidigare osedd liten karamell till blogg, som är intressant och vettigt skriven! Idag har jag hittat inte mindre än TVÅ sådana bloggar, som får mig att inte ge upp hoppet om mänskligheten riktigt än. 🙂

Någon dag när jag har tid ska jag lägga upp en sida med en del av de bloggar jag följer. (Jag ids inte lägga bloggarna i marginalen, där jag har allt möjligt annat, då det skulle bli en lång lista.) Det tipset har jag snott från en annan blogg, Fru Gårman. I samma veva kan jag gå igenom min Reader och rensa bort de bloggar som – av en eller annan anledning – inte längre uppdateras.

Under helgen har B och J varit på besök. De kom på lördagen i en totalt utkyld bil – hade kört 10 mil utan värme! Bilen fick värmas upp i mitt garage till söndagskvällen, men det hjälpte inte: de fick även köra hem i kyla. Inte kul att värmen i bilen pajar när det är -35. 🙁

Jag var taxi åt dem när de skulle hem från den 30-årsfest de var bjudna på (annars hade de aldrig kommit, i den kyla som varit under helgen) och insåg att bilar inte är gjorda för sträng kyla. Att trampa ner kopplingen var som att försöka trycka pedalen genom ett smörpaket och hjulen var fyrkantiga – men han rullar troget genom vinterkylan, min Speedy!


Så här söt var Speedy när jag hämtade honom.*
Kärlek vid första ögonkastet!
 

Under söndagen har jag lagat köttfärslåda till de svältande massorna, med hopp om att det skulle bli rester till dagens lunchburk. Det blev det inte  – t o m A kom hem och åt, bara för att det var köttfärslåda på gång – men jag hade portionsförpackad köttfärslåda i frysen sedan tidigare att ta med istället. (Den jag lagade igår var dock godare, men det kan åtgärdas med lite mer kryddor i den frysta upptinade varianten.)

Jag har lyckats slänga ihop en matsedel för veckan, då jag – i vanlig ordning – ska handla efter arbetsdagens slut. Det är ju måndag! 😉 Vi får väl se vilka ändringar som dyker upp allt eftersom veckan går, men planen är att försöka hålla mig till menyn. (Bara för att slippa gå och handla fler gånger den här veckan.)

[tags]bloggar, kyla, matsedel[/tags]

*) Han är fortfarande lika sött, bara aningen mer använd. Och kanske lite otvättad. Och ostädad.