Allmänt, Foto

Oväder

image

Den här helgen får jag leka insnöad – igen! Det syns tyvärr inte på bilden hur mycket det snöar, eller hur den snö som kommit blåser runt och lägger i sig i hårdpackade drivor överallt, men det är porten till vänster i bild som min bil står innanför. Där brukar det alltså vara noggrannt skottat. Det är det inte idag.

Jag hade egentligen planer idag på att åka ner till K för att hälsa på min käre bror L, som är inlagd på lasarettet, men i det här vädret åker jag ingenstans när jag inte är tvungen. Visserligen är snösvängen i full fart nu, men den lätta snön gör att vägarna snabbt driver igen bakom plogbilarna. För att inte tala om all snörök.

Dessutom – och det vet jag inte om det är ett ålderstecken – har jag märkt att jag blir mer och mer ”snöblind” när jag är ute med bilen, speciellt dagtid eller i svag gryning/skymning, när det snöar och blåser. Om det är mörkt, lyser (halv-)lyset på bilen upp drivorna, men i dagsljus är allt bara vittvittvitt, och om det är oplogat – d v s utan skarpa kanter – så ser jag inte var jag är.

Jisses! *tar mig för pannan* Visst lät det där som att jag är en 100 år gammal tant med både hatt och rullator? Jag, som rallat runt vägarna utan tvekan i ur och skur, har nästan börjat pensionera mig från bilkörning?!? Neeej, så ska det verkligen inte låta, men jag stannar ändå hemma idag.

Annars gör jag inte så mycket under helgen. Tvättar, diskar, lagar mat. Ser TV. Sitter vid datorn. Viker inte tvätt. Precis som vilken annan helg som helst, alltså. Ja, det där med tvättvikningen borde jag ta itu med, men jag väntar besök av bror E först. När han varit och farit kan jag plugga in Gengångare i öronen igen (lyssnade tidigare idag, medan jag diskade) och gå upp och vika tvätt utan att missa något. Om jag ids. 😉

UPDATE
Jag kände mig förresten riktigt insnöad i morse, när jag skulle ut för första morgonröken. Dörren gick inte att rubba – den hade frusit igen! Snö hade kommit in vid tröskeln, och frusit till is. Nu har jag saltat ordentligt där, så det inte upprepas.

[tags]snö, snörök, snöblind, Gengångare, Jo Nesbø[/tags]

2 kommentarer på “Oväder”

    1. Regn… Jag undrar om inte en del av nederbörden igår kom som underkylt regn, för det var is istället för snö på trappräcket en av svängarna jag var ut och rökte.

      Plusgrader har vi bara inomhus än så länge. 😉

Kommentarer är stängda.