Allmänt, Foto

På vattnet

image

Så här ser det ut när jag färdas på vattnet den här tiden på året. Ja, det är förstås en isväg jag talar om. Än så länge är isen fin, men så fort det börjar bli blött vid kanterna slutar jag ta den genvägen. Då kör jag hellre runt sjön. Lite läskigt är det, trots allt, speciellt när det är blask vid stränderna!

Även om det är fredag, så har jag inga helgplaner alls. Det skulle verkligen inte skada om jag städade lite ganska mycket under helgen, då det är länge sedan jag ens orkat dammsuga (!!!). Dammråttorna är i kattstorlek, kattlådan behöver skuras upp, dammet ligger i tjocka lager överallt och jag fastnar i spillfläckarna framför kylen. Ungefär.

Jag börjar bli lite piggare nu, när ljuset återvänder. Under vintern har jag varit så trött, så trött, och har inte orkat ta itu med någonting. Jag blir sådan under vintern; går i ide. Efter en hel dag på jobbet, har jag bara däckat på soffan. Nu har jag däremot yrvaket börjat se mig omkring, likt en björn som kommer ur idet (för att använda en dålig liknelse).

På tal om björnar – en gammal goding:

  • Om man är en björnhona får man gå i ide hela vintern, men först får man äta ofantliga mängder mat.
  • Om man är en björnhona föder man två ungar stora som valnötter medan man sover, och när man vaknar är de halvstora, mjuka och urgulliga.
  • Är man björnhona förstår alla vad man menar och djävlas någon med ens barn så slår man ner dem, och gör inte barnen som man säger så slår man ner dem också.
  • Är man björnhona så förväntar sig ens man att man ska morra när man vaknar. Han förväntar sig att man ska ha håriga ben. Och han förväntar sig att man ska ha överflödigt kroppsfett.

:mrgreen:

[tags]isväg, städa, gå i ide, björnhona[/tags]