Foto, Katter

Skitkatter!

Det är inte alltid roligt att ha djur i huset. Idag var en sådan dag. OK, jag får skylla mig själv!

Dels hade jag inte rengjort kattlådan, för jag var lat hela helgen. Den behövde tömmas helt och hållet, skuras med såpa, och fyllas med torra, väldoftande träpellets. Dessutom behövde golvet närmast lådan skuras, då madamen ibland står på ”fel ledd” och alltså har röven utanför kanten när hon gör nr 2. (Stackaren, hon blir så generad varje gång och skäms så oerhört över sin fadäs!)

Dels var det måndag, och jag passade på att både besöka farsan och veckohandla innan jag åkte hem, så jag var hemma mycket senare än vanligt. När jag öppnar ytterdörren och bär in matkassarna ser jag froppisen helt fräckt sitta och skita mitt på hallgolvet, och en stor hög med kattbajs ligger på golvet utanför lådan. Är det måndag eller är det måndag…?

Oftast prickar froppisen rätt.

Det var bara att bita i det sura, stinkande äpplet (a k a kattlådan med omgivning) och sätta igång att tömma/skura/torka. Jag kan inte ens vara sur åt någon annan än mig själv, då det var mitt eget fel att jag låtit kattlådan slumma igen. Nå, nu är det åtgärdat – och jag har faktiskt världens mysigaste katter! Sådetså!

[tags]tömma kattlådan[/tags]