Allmänt, Foto

Shoppat mera

image

Jag shoppade mer igår. 😉

”Råkade” fara till L, för att prova ut och beställa nya glasögon. Visserligen tog jag nya glasögon i höstas, men valde då bågar jag inte är helt nöjd med. Nu har jag provat ut snyggare och mer välsittande bågar, så jag får väl använda de gamla som reservögon.

Förutom det, så passade jag på att köpa ett fruktfat (som inte ska användas till frukt), äggkoppar (läge att byta ut mina mörkgula plastäggkoppar från 70-talet) (någon som är intresserad? Bortskänkes!) samt – *ta-daa* – ett läppglans, inte ett läppstift.

image

Så här ser fatet ut när jag använder det till vad jag tänkt använda det till: något att samla fjärrkontrollerna i. Det får inte vara för högt, då skymmer det sikten mot TV:n, så det här var perfekt!

Efter den hårda shoppingen, inklusive fika med dotter, lekte jag barmhärtig samarit på vägen hem. En bil stod parkerad i en kurva, med varningsblinkers på. Jag körde förbi, men ångrade mig, så jag vände på första parkeringen.

Nejdå, ingen var sjuk, och de hade ringt efter bärgare, men de tyckte ändå det var snällt att jag stannade. Jag var den enda som stannade! 😯 Tänk om de haft telefon utan täckning (alla mobilnät täcker inte Norrlands inland, speciellt inte utanför tätorterna) – då hade de suttit där än!

Väl hemma packade jag upp mina fynd, åt lite och skulle sedan se nyheterna. Jo, jag har (nog) sett (nästan) hela nyhetsrapporten. Sedan somnade jag. Djupt.

Jag har sovit som en stock från ca åtta på kvällen till fyra på morgonen. Dessutom har jag säkert snarkat, för jag var kruttorr i halsen när jag vaknade. Gick till köket för att dricka – och kom först då ihåg att vattnet skulle vara avstängt hela natten…

Som tur var hade jag kvar vatten i både vattenkokaren och kaffemaskinen, så jag kunde blöta strupen och få mig morgonkaffe. Timmarna sniglade sig fram, medan jag funderade ut desperata reservplaner om inte vattnet kom tillbaka i tid, innan jag skulle gå till jobbet.

  • Ansiktstvätt med våtservetter – funkar.
  • Toabesök utan att spola – funkar.
  • Tandborstning utan vatten – funkar.

Men så kom vattnet tillbaka (jag provade kranen då och då) och jag kunde göra en quickfix innan jag skulle iväg!

[tags]shopping, fruktfat, barmhärtig samarit, avstängt vatten[/tags]