Allmänt, Foto

Sjalar

image

Äkta 100% polyester!

Man är inte bättre än att man kan ändra sig… Jag har tidigare inte varit speciellt förtjust i sjalar, speciellt inomhus, och kunde inte förstå varför folk envisades med att använda dem i tid och otid.

Nu har jag sedan i höstas själv ett gäng sjalar jag byter mellan och har upptäckt en sak: jag har inte varit förkyld på hela vintern! *peppar peppar* (Nu kommer jag säkert att bli jätteförkyld vilken sekund som helst, bara för att jag skrev sådär.) Det gör stor skillnad, även med en tunn sjal, att ha något runt halsen – speciellt när jag går ut och röker.

Tidigare vintrar har jag använt halsduk, d v s (lite tjockare) stickade halsdukar som inte på något vis kan kallas sjal, och dem har jag inte brytt mig om att slänga på mig tillsammans med jackan när jag bara gått ut en snabbis. Sjalen – en tunn historia – har jag mer eller mindre hela dagen och behöver inte ta av mig när jag kommer in, om jag inte vill ta av den, förstås.

Problemet är mest att hitta en som är tillräckligt tunn. Jag har två i siden och två i polyester. Polyester funkar faktiskt – om det är tillräckligt tunt! Jag ska typ kunna läsa tidningen genom sjalen; så pass glesvävd och tunn ska den vara. (Siden går däremot alltid an att använda.)

Under min shoppingrunda igår, kollade jag lite på sjalar, bara för skojs skull. Jag behöver ju inte någon mer just nu, men det var faktiskt svårt att hitta någon som uppfyllde mina krav. Nu sökte jag inte så hårt, utan råkade bara passera ett ställ med sjalar på väg mot andra varor, och insåg – efter en snabb utvärdering – att många är i bomull. Då blir de för tjocka.

Som sagt – jag behövde ingen sjal, så jag köpte ingen heller. Det är nog bäst att jag är rädd om dem jag har, då de verkar vara svåra att få tag på?!? Jag kommer säkert att använda dem nästa vinter igen.

[tags]sjalar, halsdukar[/tags]

2 kommentarer på “Sjalar”

  1. Jag kan leta efter lämpliga objekt på en annan kontinent, om dom är sällsynta i Sverige 😀
    Har blivit beroende av att ha dem, har ingen idag- det är kallt nu…

    1. Åh, jag klarar mig! Du kommer att ha fullt upp med att shoppa åt dig själv, jag lovar! 😀

      (Och jag är inte alls avundsjuk. Nejdå. Satt bara en natt och läste Applebee’s menyer med tårar i ögonen och dregel i mungipan. Inte alls avundsjuk, som sagt. 🙄 )

Kommentarer är stängda.