Allmänt, Foto

Medelålders man

image

Jag klarade rollen som reseledare! Trots ett par mindre missar från min sida (vi höll på att åka ifrån O, och en osmart lösning när jag löste ut biljetterna) hade vi en otroligt rolig kväll! Claes Malmberg har ju ett munläder som inte är av denna världen – och dessutom är han rolig HELA tiden! Periodvis skrattade vi oss harmynta, men han varvade pratet med sånger så vi hann dra åt oss andan och torka skrattårarna medan han sjöng.*

Innan showen var vi och åt kinamat. Maten var bra – som den alltid brukar vara – men vi fick vänta väldigt länge på att de skulle komma och ta upp beställningar. Det gjorde att vi inte hann med efterrätter; de flesta av oss hoppade t o m över kaffet-på-maten. Nu var det väldigt mycket folk ute och åt – fredagkväll och många kanske skulle på showen, precis som vi – så personalen gick verkligen inte och drog fötterna efter sig. Nå, alla fick mat och blev mätta. Och gott var det!

Planerna för dagen är att – *ta-daa* – åka till L idag igen. Jag ska hämta mina nya glasögon och shoppa lite smått & gott. Det känns lite onödigt att åka fram och tillbaka till L – det är trots allt 10 mil enkel väg –  men hade jag inte varit reseledare åt de andra, så hade jag kört ner själv igår och sovit över. (Nu slapp jag åtminstone själva körandet igår, eftersom vi hade buss med chaufför.) *rycker på axlarna* Jag laddar med en bra bok i öronen så rullar milen snabbt iväg.

Det märks att vi går mot ljusare tider. När vi startade hemåt igår, vid ca 21:30, såg vi en fantastiskt vacker solnedgång över Luleälven** och när jag vaknade med akut kaffebrist vid ca 03:30 hade det redan börjat ljusna. Nu är kl 05:00 och det är helt ljust. Bra! Det är bara (alltså isfria) vägbanor (åtminstone de större vägarna) och det gör körandet så himla mycket lättare, tillsammans med ljuset.

[tags]Claes Malmberg, kinamat, glasögon, ljusare tider[/tags]

*) Det där låter lite fel. Vi skrattade alltså inte åt hans sånger, utan vi hann lugna ner oss innan hans nästa verbala omgång.

**) Jag vet faktiskt inte om det är älven som rinner förbi eller en havsvik som går in i Norra Hamn. Det är inte helt viktigt i sammanhanget; jag ville bara belysa hur vackert det var.

2 kommentarer på “Medelålders man”

  1. Vad trevligt det låter. Själv var jag och tittade på Mark Levengood i torsdags, det var också trevligt. Men inte fick jag någon mat inte.

    1. Maten ingick inte, den hade vi bokat in själva eftersom vi åkte direkt efter jobbet. Vi ville inte att våra kurrande magar skulle överrösta Claes…

      Mark Levegood är så härligt tjuvrolig! Jag har hört någon av hans böcker, som han läst in själv, och det är en njutning för öronen!

Kommentarer är stängda.