Allmänt, Foto, YouTube

Grönt

image

Jag vet inte vad som hände: helt plötsligt var det bara grönt överallt! Min tomt är beviset på att det grönskar även om man inte krattat, för jag har knappt hunnit ställa bort snöskyfflarna och har definitivt inte plockat fram räfsan. Nu får jag gå runt och bara plocka ihop de största kvistarna innan det är dag att dra igång gräsklipparen för första gången i år.

Under kvällen har jag varit hos L och E för att se Melodifestivalen med dem. Jag tyckte redan innan tävlingen att Sveriges låt var dålig, men då vann den?!? Låten blev inte bättre för den skull, men med tanke på konkurrensen… Ja, alltså, det märks ju att Melodifestivalen bara är på skoj, inte på blodigt allvar. Alla låtar var dåliga, en del rent förfärliga, men årets charmigaste var i alla fall de ryska gummorna! 😆

Djurlivet var rikligt under resan hemåt. Jag puttrade på i sakta mak, då jag vet att många djur är ute runt vägarna nattetid. Nu när det är ljust även mitt i natten ser jag dem på långt håll, så jag har sett oräkneliga tjäderhönor, men bara en tjädertupp, en spelande orrtupp mitt på vägen (hönan satt i diket), mängder av harar, ungefär 20 renar i spridda grupper, en älg som sprang över vägen och – *trumvirvel* – en grävling!!! Jag har aldrig sett en grävling IRL förut, visste inte ens att de fanns här! 😯

[tags]grönska, Melodifestivalen, ESC, ryska gummor, Party for everybody, grävling[/tags]

4 kommentarer på “Grönt”

 1. Åh herregud! Vann Sverige? Med den skitlåten???? Ja, ja där ser man. Här satt vi ute till tolv igår – ljuvligt väder ljuvlig kväll. Precis som hos dig så har vi bara plötsligt fått sommar.

  1. Här gick sommaren över väldigt fort, men det kommer väl fler perioder med vackert väder innan löven fallit från träden. Det brukar det ju göra. 😉

 2. Grattis i efterskott! Men vad säger du, gillar du inte vinnarlåten??? Jag tycker om låten men den stora skillnade mot de andra låtarna var nog Loreens framförande som var annorlunda och speciellt. Utan scenshowen hade hon nog aldrig vunnit!
  Grävling har jag bara sett överkörd vid vägbanan, händer tyvärr då och då. Stora bamsiga djur, större än man kan tro.
  Snart är sommaren här, även fast det idag inte märks på termometern
  Kram

  1. Här har också blivit kallt – men sommaren har ju faktiskt inte börjat än!

Kommentarer är stängda.