Allmänt, Foto

Rullgardiner

image

Jag har inte dött eller slutat blogga, bara tagit ledigt från bloggen några dagar. Semestern kastade sig över mig med full kraft och jag gör – ingenting. Bara slappar och njuter av att dra fötterna efter mig, så ingenting blir gjort och jag har inget att blogga om.

Lite bättring på slöhetsfronten blev det igår, då jag packade in mig i bilen och åkte till L. Ja, jag hann förstås med att luncha med min brorsdotter A och hennes lilla J också, innan jag åkte, vilket gjorde att mitt tänkta tidsschema sprack. Det gör inte så mycket – jag är ju ledig och kan åka till L vilken dag jag vill, för att göra det jag inte hann med igår!

Det viktigaste uppdraget, som stod längst upp på minneslistan jag hade med mig, var att köpa rullgardiner. (Se bilden ovan.) Nu har jag tre fönster som väntar på nya rullisar, men det känns som att de måste ”mogna” först… Sådär som mina IKEA-grejer får göra. De pausar på lämpligt ställe under en tid, innan jag tar itu med att packa upp och använda dem.

Det roligaste var när jag var lite vilsen ute på handelsområdet S. Eftersom B bor – och jobbar – inne i stan, har jag inte varit ut på S på evigheter, utan skött all shopping i centrum. Nå, jag hittar någotsånär dit jag ska, men kom på att jag behövde tanka. Ringde J och frågade var det fanns en mack på S.

Han svarade: – Joo, det borde ju finnas – men jag vet inte var. Vänta, jag ska fråga min kompis!
Frågan gick vidare till nästa, som svarade: – Joo, det borde ju finnas… Men jag vet inte var!

Då var jag tvungen att skratta åt dem, och så åkte jag in till stan och tankade där istället.* (Jag skulle ju ändå in till stan, till B och J, när jag var färdigshoppad. Och det var jag.)

Hos B och J fick jag äntligen träffa ”barnbarnet”: de har blivit med kattunge, en liten långhårig svartsmoke som rullar runt golven.** Jag bjöd även in mig på middag – eftersom jag lånade ut bilen när de skulle åka och handla mat (jag var kattvakt under tiden) – och kan glatt konstatera att B gjorde en väldigt god älgköttgryta! 🙂 Smaskens!

[tags]semester, shopping, kattunge, älgköttgryta[/tags]

*) Nästa gång jag far ända ut på S för att shoppa, ska jag minsann ta reda på var den mack som borde finnas där är – om det finns någon? Jag ska bara se till att ha mer soppa i bilen, för jag var rädd att behöva knuffa bilen de sista metrarna fram till pumpen och hade alltså inte tillfälle att börja köra runt, runt för att hitta den eventuella macken.

**) Jag försökte ta bilder av henne, men då dog batteriet i min mobil.