Allmänt

Projekt

Det är så tråkigt med semesterprojekt, speciellt som jag sparat dem till semestern. Inte alls kul att rensa & röja – och, jo, jag vet, det blir snyggt när det är klart. Just nu är allt bara ett kaos. *suck*

Som exempel: jag går upp för att fortsätta att städa i sovrummet. Börjar plocka lite bredvid sängen men ser saker långt in under, som jag inte når. Går ner för att hämta sopborsten, att peta fram sakerna med.

Då fastnar blicken på min enorma samling av plastburkar; en del i matburksstorlek, andra i större eller mindre storlekar. (De i matburksstorlek är inköpta till just detta, de andra är uppdiskade förpackningar* av t ex glass eller keso.) De ryms inte i villervallan i skåpet jag samlar plastburkar i, utan ockuperar istället köksbänken.

Vid källardörren står min röda tvättbunke lutad mot den halvöppna dörren. Den dörren går inte att stänga just nu, för det ligger ett berg av tvätt innanför – och över – tröskeln. Tvättstugan var mer eller mindre översvämmad igår, p g a avloppet, men det går att tvätta. Vattnet har nog runnit undan till idag.

Ovanpå hallbyrån ligger drivor av smycken, som ska sorteras och förpackas i sina små plastpåsar, innan de slängs ner i smyckekorgen jag har i en av byrålådorna. (Tips till den som har lite att göra: sätt alla smycken i små förslutningsbara plastpåsar, så hittar du alltid jämna par örhängen och slipper reda ut en gordisk knut av ihoptrasslade halsband.) (Mina smycken är redan rensade och förpackade – utom de ovanpå byrån.) Byrålådorna behöver förresten rensas, men det är en annan historia, d v s inte planerat till den här semestern.

Listan med kommande – ännu opåbörjade – projekt kan göras lång: garderoberna, ungarnas rum (två stycken), skrubbarna på vinden, källaren (speciellt tvättstugan), garagen (alla tre), rensa rabatterna (det kan finnas några överlevande plantor om jag gräver mig tillräckligt långt ner i tuvorna av ogräs), o s v i all oändlighet. Det finns alltid något mer att göra.

Och vad händer? Jo, jag sätter mig vid datorn, eller TV:n, eller på bron, och får ingenting gjort. Vissa stunder känner jag mig lite piggare och skyndar då att göra något litet ryck, men det går snabbt över. Jag försöker i alla fall att inte dra igång fler projekt just nu, utan tänker få sovrummet klart innan jag börjar gräva i nästa hörn av huset. En sak i taget. Fokusera!

Åh, vad jag önskar jag kunde sparka mig själv i röven ibland, för att få mig att sätta fart. 🙄

[tags]projekt, städa, rensa, röra[/tags]

*) Jag drivs av ett tvångsmässigt behov av att diska och spara alla plastburkar som kommer i min väg. Varför??? Jag bakar inte, och har andra burkar (med bättre lock) till matburkar. Ändå kvider mitt hjärta varenda gång jag tvingas slänga en plastburk i återvinningspåsen istället för att diska den. (Glasburkar är däremot helt OK att slänga.) (Jag diskar förstås ur det värsta från återvinningsburkarna, men inte lika ordentligt som om de ska sparas.)

6 kommentarer på “Projekt”

 1. Jag vet, jag försöker göra samma sak under min semester iom att vi har en del som ska rensas, tyvärr tar det ett tag innan man ser resultat.

  Jag lade ut lite på Tradera, visst tar det lite tid, men för de pengarna jag sålt för köper jag något lite dyrare som jag tidigare varit för snål för att köpa med pengar jag egentligen inte har haft (för det är ju bara skräp som legat).

  Kan tipsa om en väldigt bra bok som liksom får en att göra saker steg-för-steg: Stora boken om att röja och rensa av Mary Lambert

  (och vill man inte köpa den finns den på bibblo!)

  1. Ja, det är ju så med rensandet, att allt är ett kaos innan allt är på plats. 🙂 Jag har ju noll tålamod och hoppar från det ena till det andra, det är därför det går så trögt. Alldeles för många tappade trådar överallt.

   Nå, jag har själv dragit in allt i huset – jag ska nog lyckas få ut det igen, även om det tar tid.

   Tack för boktipset! 🙂

  1. Hahaha! Jag är ännu inte färdig med julstöket 2005, men tack för förslaget! 😉

 2. huva. Jag vet vad du menar. Jag skulle behöva rensa i mina garderober. Verkligen rensa och kasta sådant jag inte använder. Bland annat.
  Min räddning brukar vara att göra listor. Helst när jag jobbar. ”På tisdag när jag kommer hem ska jag göra det här…” Då gör jag det. VIlket jag inte gör om jag funderar lite på det samma dag.

  1. Det är som magi: börja med en sak och helt plötsligt poppar det upp massor med andra saker som också behöver göras. 🙄

Kommentarer är stängda.