Allmänt, Foto

Fikastund

image

Tog mig en fikastund på caféet idag, tillsammans med syrran och hennes döttrar (inklusive svärdottern) samt bror L med fru. Vi fikade oss fyrkantiga och surrade om allt och inget, precis som vi brukar.

Eftersom jag insett att det här är sista semesterveckan (för den här gången), försöker jag ta itu med några av alla de mer eller mindre påbörjade saker jag ”skulle göra under semestern”. Ja, ni vet: röja upp sovrummet/ hela vinden/ källaren/ garderoberna/ skåpet med plastburkar/ smyckena på byrån… Sådant man sparar till ”någon gång när jag har tid”. Tja, nu har jag inte mycket tid på mig. Nå, jag bor ju i samma hus hela året om, så jag hinner väl rensa en del även om jag jobbar.

En ljuspunkt är i alla fall att sovrummet snart är klart! Om ni tycker det drar ut på tiden för ett enda rum, så är det mesta gjort – förutom böckerna. De ska röjas ur hyllan, minst 75% ska slängas (efter att jag sorterat ur de böcker jag vill ha kvar – och DET tar tid) och sedan ska hyllan bytas ut. Men innan dess måste den nya hyllan tömmas och flyttas från ett annat rum… Annars har jag röjt och rensat, dammsugit, dammtorkat och moppat golv, innan jag lagt (spritt språngandes) nya lakan i sängen och nya – matchande! – mattor på golvet.

Det är faktiskt värst att rensa ur böckerna. Hela min kropp skriker inombords att BÖCKER FÅR MAN INTE SLÄNGA, men det måste göras. Jag har försökt sälja lite grann, förra året under marknaderna (både sommar- och höstmarknaden hamnade jag med syrran i loppisstånd), men just böcker går väldigt trögt att sälja, trots det rejält prutade priset på 1:-/st. Alltså får jag nu istället stå med varje bok och överväga; spara eller slänga?

Men min sista lediga vecka ska inte bara användas till städning! Tvätten väntar och gräsmattan måste klippas ännu ett varv… 😉

[tags]fika, röja sovrummet, böcker[/tags]

2 kommentarer på “Fikastund”

Kommentarer är stängda.