Allmänt, Foto

Oväntat besök

image

Det blev en sväng till L idag, för att shoppa (mer än jag tänkt mig…) och besöka B (J var på jobbet). När jag var färdig där och började åka hemåt, kom jag på att klockan inte var så mycket – jag skulle ju hinna förbi till A också!*

Sagt och gjort, jag åkte dit, men ringde när jag var framme** för att kolla om de var hemma. Inte riktigt än – de satt på bussen på väg hem från sin shoppingrunda! Det tog inte många minuter så hörde jag en glad liten flicka ropa på mig, där hon satt i vagnen med en lagom jäktad mamma bakom styret. 🙂 Vi var alla nyätna, så jag drack kaffe (Zoega, inte Gevalia) och surrade en stund, innan jag styrde kosan hemåt.

Innan jag startade mot kusten, var jag förbi till farsan. Sköterskan ringde igår och talade om att konjaken höll på att ta slut*** så jag hade en ny flaska med mig idag. Annars var allt under kontroll med honom. Han var hyfsat pigg men jag smet snabbt iväg, då jag – faktiskt – hade en tid att passa.

[tags]shopping, oväntat besök, konjak[/tags]

*) När jag nu – efter drygt ett år – lärt mig hitta till där hon bor.

**) Jag ringer inte medan bilen rullar. Helst inte.

***) Det är jättebra att de får ha sina små rutiner fast de flyttar till ett äldreboende. Han ska ha sin konjaksskvätt på kvällen, annars kan han inte sova.