Allmänt, Foto

Spa?

image

Efter en långdragen uppstigningsritual, innehållande fyra muggar kaffe och en påse överblivet lösgodis från gårdagen, var det dags att öppna Snigelskalets spaanläggning. Varmt fotbad med ljuvligt doftande skum spolades upp, placerades framför TV:n och jag slog mig till ro.

Det tog ungefär två minuter innan jag blev less, men jag höll ändå ut en lång stund. Mina tånaglar är av typen att om jag inte blöter upp dem tillräckligt mycket, får jag ringa hovslagaren för att lyckas kapa dem. Avlackning av sommarerns röda färg var gjord i förväg, så nu är mina fötter färdiga att stoppa in i riktiga skor igen. (*snyft* Jag älskar att gå i tofflor/sandaler!)

Det blåser mer idag än det gjort tidigare under veckan. Jag hör hur träden susar utanför, fast fönstren är stängda. Gula höstlöv virvlar omkring mig när jag går ut och röker, och nu är det färdigdrucket kaffe på bron. Björkarna släpper miljarder frön som fastnar i kläder och hår, och landar för att flyta ovanpå kaffet. Extra tilltugg, någon? 😉

Dagens planer är inte så stora. Jag har en massa smågrejer att göra, om jag bara skulle idas. Inget som är direkt brådskande. Kanske plocka fram en duk till soffbordet*, sortera och paketera de smycken som ligger lösa på hallbyrån, fortsätta utrensningen av böcker i sovrummet, diska, etc. Jag misstänker att det blir en dag framför TV:n istället, alternativt på bron med ljudbok i öronen om vädret blir soligare.

[tags]fotbad, höst[/tags]

*) Jag är tveksam till den idén, då jag slutat med dukar på borden för länge sedan. Nu har jag emellertid en ny skål – av glas – att förvara fjärrkontrollerna i, och skulle kanske behöva en duk under för att den ska stå stadigare kvar om katterna stöter i den.