Allmänt, Foto

Smaskens

image

Idag firade vi en 50-åring på jobbet. Vi hade blivit lovade tårta, så vi väntade. Och väntade. Och väntade.

Så småningom visade det sig att fikat inte skulle anlända förrän till eftermiddagskaffet, så det blev en lååång dag. 😉 Jubilaren fick i alla fall en kram av alla fruntimmer han fyllde med tårta – och det må vara honom väl unt! Nu väntar vi bara på medelålderskrisen, den som brukar innebära (röd) sportbil och intensiv träning på gym. :mrgreen:

image

Hemma snodde jag ihop en äppelpaj, bara för att göra något av de halvskrumpna äpplen jag hade i skafferiet. Dessutom har jag handlat och förberett veckans middagar. Ja, vadå att ordet ”rester” förekommer två gånger i veckans matsedel? Jag gillar matburkar, som är ett excellent sätt att spara tid och pengar med.

Jag räknar däremot inte med att äppelpajen ska räcka hela veckan – den brukar ha strykande åtgång. 😆

[tags]födelesdagsfirande, fika, medelålderskris, äppelpaj, matsedel, rester[/tags]

2 kommentarer på “Smaskens”

  1. Det är väl suveränt om man har lagat så mycket mat att det räcker att ta med till jobbet. Önskar att vi vore så förutseende

    1. Egentligen är det bara att komma ihåg att utöka ingredienserna så det räcker till fler portioner, alternativt fixa stor sallad, massor av rårivna morötter, etc, som utfyllnad. Själva tillagningen tar inte längre tid – när man ändå står vid spisen.

      Mina matlagningsperioder brukar snabbt gå över, så jag passar på att njuta av hemlagat så länge det varar. Snart står jag vid grillkiosken igen… 😉

Kommentarer är stängda.