Allmänt, Foto

Lappverk

Anslagstavla

På den gamla anslagstavlan hänger lappar och affischer av olika slag kors och tvärs över varandra. Jag studerade den medan jag väntade på min lunch vid grillen.

Alltså, den röda affischen syns tydligast mot alla de andra – det kan ni hålla med om – men vem kom på den briljanta idén att skriva med rött på den? Min typografiska ådra får spasmer av sådant, men den är förhoppningsvis snart nedplockad eller överlappad av andra papper som ropar på uppmärksamhet.

Över till dagens herrbesök. Jomenvisst spanade sonen in att det var fläskfilé på gång igår (som ersattes med pizza, som han bjöd på), så han listade snabbt ut att den skulle serveras idag istället. Nå, det räckte till oss båda – vi fick oss t o m lunchburkar till imorgon! (Jag hade räknat ut att jag inte skulle bli ensam om något så gott, så jag gjorde extra mycket klyftpotatis.)

Jag har varit och handlat, efter att ha gjort veckans matsedel. En del hade jag redan hemma, annat fick jag byta ut/ändra i menyn. Det är inte så smart av mig att veckohandla på måndagar, då affären får påfyllning av varor på tisdagar, men nu gör jag så. Det har funkat bra hittills. Om något inte finns/har tagit slut, så kan jag improvisera och få ihop något annat istället.

Imorgon får jag ett annat herrbesök. Då kommer bror L och sover framför TV:n med mig 😉 medan E är på sykurs. Eller syjunta, vad man nu ska kalla det. De är ett gäng som gått denna kurs i åratal, så nu kör de igång igen efter sommaruppehållet.

Åh, jag har ju glömt att tala om det FÖRSKRÄCKLIGA som hände mig igår, eller rättare sagt på lördag kväll! 😯 Jag har haft tvättstuga hela helgen 😉 och pysslat på med lite av varje här hemma. Tog mig en tupplur och vaknade vid 22-tiden. Steg upp, tog den sista röken ur det öppnade paketet och gick ut för att röka den. Kom in igen, och tänkte slänga det tomma paketet, samtidigt som jag tog fram och öppnade ett nytt. Big mistake: det fanns inget nytt, oöppnat paket!

Klockan var 22:10 och macken hade stängt 22:00… Paniken spred sig i kroppen och jag började överlägga med mig själv om jag skulle åka till T, där macken är öppen till midnatt – 5½ mil bort…! Ja, jag funderade faktiskt på det, men besinnade mig. Lyckades somna om, men vaknade tidigt på söndagen. Det var lååånnnggga timmar innan macken öppnade, kan jag säga. *torkar kallsvetten ur pannan*

[tags]anslagstavla, matsedel, veckohandling, sykurs, abstinens, drama queen[/tags]