Allmänt, Foto

Hönshjärnor

Höns

Jag har träffat RIKTIGA hönshjärnor idag! 🙂

Åkte med M hem till henne efter jobbet, för att hinna träffa de små liven innan det blev mörkt. Höns är så coola! Speciellt när de, som hennes, är handtama och gärna hoppar upp på ryggen. (Hennes rygg, jag var ju en misstänkt främling och fick inte nöjet att prova hur det kändes.)

De har sina intriger sinsemellan och försöker rangordna sig så gott det går med de äldre (inte lika tama) hönorna. Ibland ropade de ett ”farorop”, när något som kunde vara farligt rörde sig i närheten (en hund eller en talgoxe spelade ingen roll). Havregryn var jättegott!

En höna vågade sig till slut fram och pickade lite på mitt byxben, efter att jag stått stilla tillräckligt länge. Jag hade ju en ljus jacka, medan matte använder en svart i hönsgården, så hönorna blängde snett på mig när jag rörde mig.

Vilka roliga och härliga djur! 😆

[tags]höns[/tags]