Allmänt, Foto

Matkasse

Matkasse

Det här med färdiga matkassar kom på tal i fikarummet en dag. (Här illustrerar jag med det som fanns till hands: en redan använd kasse.)

Tydligen finns det redan att beställa, för två till sex personer, och vi diskuterade för- och nackdelar. Tyvärr följer ingen kock/diskare med 😉 men maten och recepten underlättar veckans meny. Det verkar lockande, visst gör det? Om inte annat, så för att prova några andra recept än de gamla vanliga.

Jag fortsätter med min egen matplanering tills vidare, då jag inte drabbats av idétorka – än. Det är när idéerna tryter som en färdig matkasse blir mer och mer lockande…

Att köpa hela veckans middagar för X antal kronor gör att jag pressat mina inköp för att komma ner till den nivån, men så slog det mig: i den färdiga matkassen finns varken kattmat eller cigg. Inget fika, kaffe eller te heller, antar jag. Vad räknar de med att man har hemma? Ris, potatis, pasta, mjöl – följer det med i matkassen? Kryddor, socker och salt? 😕

Dessutom behöver jag köpa annat, t ex dasspapper och tvättmedel, emellanåt. Själva maten ligger nog på en kostnad långt under den färdiga matkassens. Men visst skulle det vara bekvämt att slippa fundera ut egna rätter… 😉

[tags]matkasse[/tags]

2 kommentarer på “Matkasse”

 1. Jag är numera självutnämd expert på olika ”matkasse koncept”. Ris, pasta, potatis och eventuella färska kryddor följer med. Man behöver bara ha ”basvaror” hemma.
  Endel matkassar har mer gröna (sallads) tillbehör än andra.
  Fördelar: Ny inspiration, man slipper tänka ut 4-5 middagar. (men, som sagt, frukost, fika och kattmat ingår ej)
  Nackdelar: Det blir sällan över något till matlådan. De tar REJÄLT betalt för att planera och packa maten.
  Men många firmor har prova på rabatt, då kan det ju vara värt att prova! Barn uppskattar inte alltid de ”nya” smakerna… Men då blir det å andra sidan matportion. Dessutom inspirerar det barnen till att föreslå middagsmat! Så summa kardemumma: jag blir ingen trogen matkassekund.

  1. Ah, där ser man!

   Mina egenplanerade matkassar räcker oftast HELA veckan, även helgen, då jag inte är rädd att äta rester flera gånger efter varann. (Fördelen med utflugna barn.) Och dessutom ingår kattmaten och ciggen. 😉

Kommentarer är stängda.