Allmänt, Foto

En ny vecka

Höstlöv

Helgen sprang snabbt förbi, och då jag sysslat med allt möjligt annat så har inte köket blivit åtgärdat. Nåja, det springer ingenstans, utan finns kvar åt mig att rensa någon annan dag. Idag är måndag, alltså veckohandlingsdag, så jag har gjort (en riktigt slö) matplanering för den här veckan. 😉

Trädet på bilden var en gul färgklick utanför farsans äldreboende, då lövträden annars börjar vara ganska kala nu när alla löv blåst ner. Vi var dit igår och uppvaktade honom på födelsedagen; jag, syrran med tillhörande make, samt bror L med fru. (Bror E var inte i hemtrakterna denna helg.)

Jag hade min nya skinnjacka i äkta fusk 😉 på jobbet idag, då den är lite varmare än den beiga jackan jag tidigare haft (som jag hittade en blåbärsfläck på i fredags). Nu är en besvärlig period, vad gäller jackor. De får inte vara för varma, eller för kalla. Regn- och vindtätt, utan att för den delen vara svettigt, är vad som gäller. Inte för långa (inte mina, i alla fall) eller för korta. Det är kanske inte konstigt att jag har en jädrans massa jackor? 😎

B önskade sig receptet på slabakaka idag; en familjefavorit som är omöjlig att misslyckas med. Den kakan SKA se misslyckad ut, då är den perfekt! Består till största delen av smör och socker och är försvinnande god… *slickar mig om munnen* Ni ska få receptet så ni får prova själva:

Slabakaka

(B skickade en bild när kakan var gräddad.)

Slabbakaka

Kakbotten

4 dl socker
100 g smält smör/margarin
7½-8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
1 ägg
4 tsk vanlijsocker

Slabba ihop allt i en enda röra.
Inget tjafs med att vispa ägg o socker fluffigt – rör bara ihop allt till en klimpfri smet.
Bred ut i smord långpanna.

Glasyr

200 g smält smör/margarin
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kakao

Röres med fördel ihop i grytan man smälter smöret i (för att spara disk).
Glasyren hälls på och breds ut före gräddning.

225 grader i ca 15 min.

[tags]måndag, veckohandla, matsedel, jackor, slabakaka[/tags]

2 kommentarer på “En ny vecka”

Kommentarer är stängda.