Allmänt, Foto

Håller tummarna

Marschall

OK allihopa, nu håller vi tummarna att inte marschallhållaren trillar omkull!

Jag var förbi gravarna (M:s och morsans) igår efter jobbet och försökte få ner spjutet till marschallhållaren i den stelfrusna marken. Det gick inte så bra, men till slut stod den kvar. Kanske lite på sniskan, men den stod kvar! B är hemma en snabbis (lö-sö) och har tidigare under kvällen fått i uppdrag att åka förbi graven, för att byta marschall och se om hållaren fortfarande står upprätt. Hon skulle vidare till kompisar – därför följde jag inte med. Och, ja; hon lånade min bil, eftersom hon kom med buss.

Jag har inte haft några Halloween-ungar bakom dörren i år, och tur var väl det då jag inte hade något godis åt dem. Alternativt har de knackat när jag sovit framför TV:n, så jag inte har hört… Risken finns ju att någon dyker upp ikväll men jag hoppas halkan håller dem hemma.

Här är jättehalt på gator och gårdar! Först har marken frusit till ordentligt, sedan lade det snö ovanpå, som nu regnar bort. Problemet är att snön försvinner från gräsmattorna, men där bilar kör (eller många människor går) blir det istället blankis. Jag ser – när jag sitter ute och röker – hur fotgängare försöker ta sig fram efter kanterna på de gräsmattor som är tillgängliga* för tydligen är sanden väldigt dyr i år. Ingen sand efter min gata, i alla fall. Trots flera dagars ishalka. 🙄

Jag har börjat lyssna på Elizabeth Georges senaste bok, En lögn att lita på, och har upptäckt att jag saknar att handdiska! (Det trodde jag aldrig jag skulle säga!) Det är perfekt att lyssna på en bok när man lagar mat eller diskar, för då gör det inget om det tar lång tid.**

[tags]allhelgonahelg, halloween, halka, Elizabeth George, En lögn att lita på[/tags]

*) På min gräsmatta får de promenera hur mycket de vill, hellre än att de fäller sig! Problemet är att jag bor på ”fel” sida av gatan för att gå vidare till affärerna. På andra sidan gatan har grannen R björkar med lågt sittande grenar som tvingar ut de gående på gatan i alla fall, då han inte stammat upp sina träd (som jag har gjort).

**) Av någon anledning kan jag inte lyssna på bok när jag viker tvätt. Tvätten är så förödande tråkig att klockorna stannar och avsnitten läses i baklänges ordning, tror jag. Eller något i den stilen. Alltså viker jag inte tvätt. Inte ikväll.

4 kommentarer på “Håller tummarna”

        1. Det går lättare än jag trodde att vänja mig vad att lyssna på hennes böcker (det här är den andra jag lyssnar på). Annars har jag några favoritförfattare jag vill läsa på papper.

Kommentarer är stängda.