Allmänt, Foto

Årets första

Julbord

Årets första julbord är nu avklarat! Det blev på IKEA, som premiärdukade fram läckerheterna precis den dagen jag skulle dit! Tänka sig! *slår lyckligt ihop händerna*

Dagen igår började bra. Jag hade tagit semester hela dagen, fast jag inte skulle vara på mammografin i K förrän efter lunch. Därför hann jag ta sovmorgon, plocka ur och i diskmasken, köra den, duscha, sortera och packa lite småsaker som skulle till Röda Korset, dricka litervis med kaffe – och plötsligt hade jag inte så gott om tid längre. 😯

Slängde på mig dagens outfit, ryckte åt mig allt som skulle med i bilen, och rusade iväg. Hann ändå förbi RK (för att lämna de saker jag packat) samt på affären för att hämta ett paket (my precioussss min S3) jag fått SMS om att det kommit. Körde till K, var färdigt mammograferad efter en kvart, vidare till syrran. Vi skulle till IKEA!

Medan jag väntade på att de skulle bli färdiga hann jag ringa och boka in nya vinterdäck, eftersom jag inte hunnit fixa det innan vinterdäcken lades på. Packade in syrran med tillbehör (alias B) i bilen och iväg – in i dimman. Ja, jag var alltså inte drogad eller så, men det var dimmigt. Och det skymde snabbt. Inte helt optimalt bilförarväder, men jag puttrar på i min egen takt, och brukar ta mig dit jag ska utan skador på varken folk eller bilar.

Framme i H tog det ca 25 minuter (och en massa pengar…) att få de nya däcken på plats. Vidare till IKEA, där vi vimsade runt och varor ”råkade ramla ner i vagnen” –  speciellt efter julbordet, då varuhuset är planerat på det viset – så till den milda grad att det kostade massor att ta sig igenom kassan. *harkel* Jag, som inte skulle ha något, hade handlat mest…

Hemåt, med fikapaus i K, gick färden ännu långsammare. Jag trodde i min enfald att dimman skulle lätta när jag körde inåt landet, men tyvärr tjocknade den bara. Vissa bitar såg man inget ens med halvljus, och helljuset gick bara att använda under kortare sträckor. Nå, jag tog mig hem i godan ro, även om det tog lite tid. Inget att gnälla över.

Det är MYCKET värre för de som ska på mammografi idag! En tankbil har kört i diket och blockerar vägen mellan kust och inland, den enda stora vägen. 😯 Nu är det smala hala byavägar som gäller för att alls ta sig till K, eller att köra en omväg på runt 20 mil extra, tur och retur.

[tags]mammografi, shopping, vinterdäck[/tags]

4 kommentarer på “Årets första”

    1. Det var jättegott, faktiskt! Speciellt senaps- och maltwhisheysillen… Och så får man ta hur många ägghalvor man vill. 😉

Kommentarer är stängda.