Allmänt, Foto

Startskottet har gått

Julgran

Årets julgran är på plats sedan ett par dagar. Det är startskottet för julhysterin. *suck*

Jag har lite annorlunda planer för årets julafton, då jag blivit bortbjuden – på själva julaftonen! Inte längre bort än att jag kan åka hem när matkoman slår till framåt kvällen, men det blir spännande ändå!

Självklart har jag börjat lista årets julklappar – vilka jag ska ge bort, alltså. Ett önskemål har tillfredsställts, andra kommer att få sådant de inte visste de ville ha. *he he* Observera att jag gillar bäst att ge bort julklappar, inte att få egna. Mina egna julklappar köper jag helst själv, då får jag det jag verkligen önskar mig. Speciellt om jag passar på under mellandagsrean, då mycket säljs till halva priset. 😉

Jag har pippi på att ge bort böcker i julklapp. Dels är de lätta att slå in, dels gillar jag själv böcker och har ingen som helst förståelse för att alla andra kanske inte gör det. :mrgreen: Självklart shoppar jag böckerna online, då vi inte har någon bokhandel på orten. Det finns visserligen bokaffärer på andra orter, men jag ids inte dra runt med tunga bokkassar när jag shoppar loss någon annanstans. Då har jag oftast andra affärer jag också ska kolla i. Det är så bekvämt att bara hämta ett bokpaket i affären hemmavid.

Däremot har jag inget intresse av julpynt. Mest för att man måste plocka bort det igen, inom en viss tid. Att dra fram prylar är inget problem, men att städa bort dem är aptråkigt. Dessutom gillar jag inte tomtar. Har väl tillräckligt många på loftet utan att behöva skylta med dem också… Röd är en OK färg – om den inte överdoseras kan den användas året om. Glitter gillar jag alltid, inte bara till jul.

[tags]julgran, julhysteri, julafton, julklappar, böcker, julpynt[/tags]