Allmänt, Foto, YouTube

Och fullmånen lyser som var den av glas

Fullmåne

Jag kunde inte stå emot begäret att fota fullmånen – igen. Som vanligt blev det ingen bra bild, det lyckas jag aldrig med just vid fullmåne, även om jag släckte i trapphuset. Som tur var fanns ingen annan än jag i trappan just då, så inga olyckor skedde.

Nu vet jag inte om det är exakt idag det är fullmåne, eller om det var igår eller blir imorgon, men månljuset i kombination med den lilla snö som kommit gör kvällarna ljusare. Mycket ljusare. Jag var faktiskt så pigg igår kväll att jag höll mig vaken hela tiden L var hos mig! (Annars har det ibland ofta hänt att jag slumrat till en liten stund i soffan…)

Vi var en sväng till affären, för min veckohandling. Det tog nog en hel kvart innan vi var hemma igen… Jag är effektiv, när jag sätter den sidan till. 😉 Vi köpte oss lite gott fika och drack kaffe när vi kom tillbaka. OK, det kan också ha haft en viss inverkan på min kvällspigghet, eftersom jag i vanliga fall inte dricker kaffe efter kl 18.

Ikväll blir det däremot en tidig kväll, tror jag. Det känns som det. Jag är inte helt i form, men bättre än igår. Dagens största problem är att jag har ont i vänsterfoten (!) och får tänka mig för när jag t ex går i trappor så jag inte belastar den på fel sätt. Jag tror dock inte att det har något med en ev förkylning att göra, utan beror på något helt annat. Om jag får febervärk i kroppen, brukar den vara i nacke och axlar – inte i fötterna.

[tags]fullmåne, månljus, pigg, ur form, Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind, Cornelis Vreeswijk[/tags]