Foto, Katter

Scener ur ett samboskap

image

Till slut var det äntligen madamens tur att få slicka ur den begagnade yoghurttallriken! Hon får alltid stå bredvid och se på medan froppisen smörjer kråset, för se fil/yoghurt är det bästa de här katterna vet!

Jag åt ljudlöst, utan att klirra med skeden mot tallriken. Viskade förföriskt åt madamen att skynda sig, för froppisen var långt utom hörhåll. Ställde tallriken på golvet och såg madamen försiktigt närma sig: kunde det vara sant? En egen tallrik? Hon sänkte huvudet och började snabbt slicka i sig resterna…

Då kom stora bocken Bruse froppisen och talade om för henne, med stora bokstäver, att hördududu-den-där-tallriken-är-allt-min! Snopen fick madamen backa undan och storögt se på medan liten fet varelse froppisen långsamt och njutningsfullt diskade tallriken, mitt framför nosen på henne.

Nästa gång ska jag ha en stängd dörr mellan katterna, så madamen får äta ifred.

[tags]yoghurt, filtallrik[/tags]