Allmänt, Foto

Tjuvstart

Ljusstumpar

Det är inte Tjugondag Knut förrän imorgon, men jag städade bort julen redan idag. Det tog säkert en hel kvart: två elljusstakar, en stjärna och en ljusstake för levande ljus tar inte så lång tid att plocka bort och bära upp på vinden. Sedan satte jag fram de ordinarie fönsterlamporna där jag brukar ha dem – och så var det klart!

Det som nu är kvar är att elda upp alla ljusstumpar som blivit över från de ljusstakar jag använt. Ja, jag har en del ljusstakar som står framme året om, och som jag faktiskt tänt under jul och nyår. Jag börjar med att elda upp de röda ljusen så får vi se hur länge det tar innan jag gjort slut på alla påbörjade ljus.

I hallen har jag en burk med värmeljus som kommer att räcka en livstid. Jag hör inte till dem som tänder ljus överallt varje kväll, snarare tvärtom. Det går åt ungefär fem värmeljus totalt under en hel vinter för mig, så jag är ingen storförbrukare. Främst beror det på mina luddskallar. De gillar att lukta på tända ljus och går ohälsosamt nära dem ibland. (Kattpäls blir väldigt sträv och luktar fruktansvärt illa i veckor om den blir bränd. Bara så ni vet.)

Däremot gillar jag ljuslyktor, speciellt från Indiska. Till slut hade jag så många att jag var tvungen rensa bort några och skicka till Återvinningen. Som sagt, jag tänder sällan ljus i dem, men de är fina ändå.

[tags]städa bort julen, ljus, stumpstake, värmeljus, ljuslyktor[/tags]