Allmänt, Foto

Persilja

Persilja

Äntligen har jag kommit ihåg att köpa torkad persilja! 🙂

Fördelen med torkad persilja är att man slipper vattna den. Ja, jag skulle t o m avråda från att vattna den – det skulle inte få ett lyckligt slut. Nu har jag den lilla ”piffen” jag söker när vissa maträtter tillagas, som t ex i potatis- & purjosoppan jag kokade idag. Låt lite torkad persilja koka med och genast blir smaken lite piffigare. (Ja, jag vet att det är godare med färsk persilja att strö över anrättningen men nu är det torkad som gäller.)

Eller varför inte göra persiljesmör, med lite vitlök i? Smaskens till grillat kött. Poängen är att den torkade kryddan finns alltid till hands, även en vecka efter att den är inköpt. Så går det inte med kryddor på rot, inte hos mig i alla fall. 🙄

Förutom persilja handlade jag även Voltaren Gel, till mitt värkande högerknä. Det har värkt ett par veckor nu – ibland lite, ibland mer – både när jag är stilla och i rörelse. Ålder eller gryende förkylning – den som läser här får se. 😉 Nu ska jag gnida in knät med salva och lägga mig framför TV:n en stund. En lång stund. Till typ halv sex imorgon bitti. :mrgreen:

[tags]persilja, Voltaren[/tags]

2 kommentarer på “Persilja”

  1. Själv brukar jag köpa fryst persilja. Finns så bra påsar nu som är återförslutningsbara.

    1. Jag använde fryst persilja förut, men numera har jag bara frys i källaren. Då är det bekvämare med torkad persilja i kryddhyllan, för att slippa springa i trappan. 😉

Kommentarer är stängda.