Allmänt, Dagens outfit, Foto

Inte bra

Hälsan
Sedan förra söndagen har jag drabbats av en förskräcklig hosta. Inte den ”vanliga” rökhostan, utan hostan from hell. Tyvärr är jag inte annars sjuk (snorig, febrig, etc) så jag går till jobbet i alla fall. Träffade O som påstod att hennes influensa började på samma sätt, med hosta utan andra symptom en vecka innan det bröt ut på allvar. Ja, ja. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

Lördag
I lördags var det jättefint väder! Solen sken från en klarblå himmel, fåglarna kvittrade glatt och det var varmt och skönt i lä på bron. Jag försökte städa, men det tog tid – jag ville ju hellre sitta ute och njuta. Då och då avbröt jag mitt slöande i solen (med ljudboken i öronen) för att göra små städinsatser, så det tog hela dagen att:

 • plocka ihop
 • ta ut mattorna och
 • dammsuga

men det var det värt! 😉

Söndag-måndag
Söndag ägnade jag mycket tid åt TV-soffan, för då var vädret grått och inbjöd inte alls till att sitta ute. Speciellt inte under det lilla snöväder som snabbt drog förbi. Jag funderade på tvätten men iddes inte. Nej, jag iddes verkligen inte. Däremot körde jag igång tvätten igår, måndag, så jag kommer nog att ha rena kläder i fortsättningen också. (Har inte ännu gjort slut på det lager jag har i gömmorna.) Planen är att köra en maskin per kväll, då blir jag klar under helgen.

Dagens outfit

Dagens outfit
Det för mig till något jag inte nämnt på ett tag: dagens outfit! Jag har en tunn, grå, stickad kofta med volanger i tunt tyg. Under den har jag en röd t-shirt med vita prickar, och till detta har jag ett halsband med runda ”pärlor” och glitter. Detta efterom jag ”läst på” vissa moderåd som föreslår att mönster (eller färger) ska upprepas – till prickiga kläder passar alltså pärlor. Ifall ni undrar.*

[tags]hosta, städa, tvätta, dagens outfit, prickar, pärlor[/tags]

*) De flesta av er gör inte det. Valet av halsband kan också bero på att jag gillar det här halsbandet och inte förrän nu insåg hur jag matchat det med tröjan. 😉

4 kommentarer på “Inte bra”

 1. Åh nej! Hostan from hell var inte rolig att tas med. Jag fick, (lite) feber, huvudvärk (from hell aswell), och hosta. Till slut satt hostan nere i knävecken någonstans, men sen gick den över! Det är bara lilla A hemma som klarat sig från olika förkylningar osv. Peppar, peppar! Men nu ska vi ju snart åka upp och andas frisk Norrlandsluft!

  1. Jag har hört rykten att de som hämtar er på flygplatsen kommer att ha pyjamasar under ytterkläderna, för att komma sig snabbt nog i säng när ni är hemma… :mrgreen:

 2. 1. Har du hängt upp den tvättade tvätten för torkning alternativt torktumlat?
  2. Har du strukit och manglat tvätten?
  3. Har du vikt tvätt?
  4. Har du lagt in den tvättade, torra och vikta tvätten i skåp och placerat i lådor?

  På jobbet hör man bara hosta sedan i november utan att någon blivit sjuk i övrigt på det.

  Hur var det nu med tvätten? Det här är viktigt!

  Och hur går det med disken? Allt står diskat i sina skåp, inget i diskhon eller på golvet bak soffan?

  Måste kolla så du sköter dina hushållssysslor.

  1. 1. Oj, tvätten är kvar i maskinen! Det ska jag ordna så snart jag är färdig med dig!
   2, 3 och 4. Nej.

   Disken är helt OK, Nu har jag ju igång diskmasken igen, så då är det lugnt. 😎

   Det är tur någon håller reda på mig så jag inte slarvar! 😆

Kommentarer är stängda.