Allmänt, Foto

Hallå våren

Termometer

Vart tog du vägen??? Jag vill inte stiga upp till sådana här utetemperaturer NU, alltså! Nu ska det vara takdropp och varma vrår i lä. 🙁

Nå, det var bara att bryta ihop och gå vidare. Jag tog mig till jobbet, utan att någon katt ville gå ut & göra sina morgonbehov (konstigt, eller hur? :mrgreen: ), körde förbi till macken och tankade. Nu är jag förberedd inför morgondagens kvällsrunda till L (hämtning av dotter).

Angående tvätten jag nämnde tidigare; hur sorterar ni när det är tvättdags? Jag har fem högar på golvet i tvättstugan:

 1. Smått vitt (underkläder o sockor) – tvättas alltid först och tumlas sedan direkt
 2. Stort vitt – t-shirts, leggings, etc
 3. Rött – innehåller även en del brunt, gult & orange, plus allt rosa
 4. Svart – mörka kläder, mest svart, grått & blått
 5. Jeans

Sedan tillkommer en del andra icke-brådskande-högar, som inte tvättas förrän jag ”har tid” eller när det blir sommar så det får torka ute. Sänglinne, handdukar, vinterjackor på sommaren och tvärtom, gardiner, m m.

Jag varken stryker eller manglar något, annat än vissa blusar vid behov. De stryks aldrig i förväg, utan strykbrädan tas fram när det är dags för användning av plagget ifråga. Gardiner kan också få en omgång med strykjärnet, och om jag eventuellt råkar använda duk någon gång, så stryker jag bort de värsta vecken från den.

Numera tumlar jag bara smått vitt, resten får hänga på tork. Någon enstaka gång kan det hända jag torktumlar t ex jeans eller jackor, om det är akut läge, men jag har gott om kläder så jag brukar kunna lösa det ändå.

[tags]kyla, tvätt[/tags]

4 kommentarer på “Hallå våren”

 1. Int’ é ja’ så komplicerad! Tvätthög: Mörka kläder 40, ljusa kläder 40, annat 60. Tumlar enbart frottéhanddukar. Tror jag. Tvättar 3-4 dagar per vecka, 3 maskiner på en dag. ´Tvättar alltid, så jag vet inte hur jag gör – jag bara gör.

  1. Hur får du ihop så mycket tvätt? 😯 Tar du hem från jobbet? 😉

   1. Tycker jag alltid blir så sunkig. Särskilt när man sitter i taxibilar på säten där inkontinenta pensionärer suttit före mig.

Kommentarer är stängda.