Allmänt, Foto

Vårtecken

image

Stör ej! Däckbyte pågår!

Idag var det läge att sätta sommardäcken på bilen. Det fixade A åt mig medan jag kokade palt. Muta? Jomenvisst! 😉

Se hur mycket av gården som tinat fram! Snön har farit med raktfart under veckan som gått, även om det ännu är mycket kvar. Torrt på gator och gårdar är det, i varje fall, och det är riktigt skönt. Det måste vara den långa perioden med varma dagar (ett par plusgrader, inte jättevarmt) och kalla nätter som gjort att snön sakta men säkert börjat smyga undan. Så blev det varmt både natt och dag – och tjoff var snön borta!

Ikväll har jag roat mig med att plocka bort pälskragen och pälsen på ärmarna från min skinnjacka, och hips vips blev det en vårskinnjacka istället för vintervarianten. Jag smällde dit en brosch också, när jag ändå höll på, så nu har jag en ”ny” jacka att använda imorgon på jobbet.

En kompis till B håller på med släktforskning, så B har kollat födelsedatum på mor- och farföräldrarna med mig. Hennes morföräldrars dagar kommer jag förstås ihåg, men farföräldrarnas har jag glömt. Dem får hon kolla med någon släkting på den sidan. Det är ändå rätt kul att höra små glimtar av vad kompisen tagit fram och det ska bli spännande att få ta del av materialet när det väl är klart. 🙂

[tags]sommardäck, vår, skinnjacka, släktforskning[/tags]

2 kommentarer på “Vårtecken”

  1. Har funderat på det där med släktforskning. Skulle vara kul att få veta lite mera. Här i lite sydligare delar har jag börjat gå med skor utan strumpor och två dagar i rad har vi fikat utomhus. Den kom till sist i alla fall den där våren.

    1. Åhh, ni ligger långt före oss trots att våren varit sen i hela landet. Isen ligger ännu på älven – men jag har druckit kaffe i min rökruta två gånger! (Väl påpälsad, men ändå!)

Kommentarer är stängda.