Allmänt, Foto

Min nya kompis

20130522_193807
En annan kolibri, inte Fred.

Alltså, det hände en lite kuslig grej häromdagen.

Jag satt ute och rökte på altanen på framsidan av huset (det finns en på baksidan också) när en kolibri kom och satte sig i en buske alldeles framför mig. Den var väldigt sällskaplig – för att vara kolibri 😉 – och flög då och då till matautomaten, men kom tillbaka till den glesa busken hela tiden. Jag kom på att jag skulle kalla den för Fred, då det var en hane (rött bröst, jag har lärt mig se skillnad).

Fred dök upp fler gånger när jag var ute och rökte, och jag tyckte bara det var en kul grej. Tänkte inte mer på det, men råkade berätta det för syrran och K när vi skulle på shoppingrunda igår. K blev alldeles paff och berättade att den tidigare ägaren till huset faktiskt hette Fred, och eftersom han dött i huset – och är begravd i en skogsglänta bakom en liten kulle på tomten (!) – hade hans barn frågat om K och B känt hans närvaro på något sätt.

Tydligen hade en dotter känt lukten av kaffe och cigaretter när hon varit i huset (under tiden det stod tomt) och eftersom Fred var rökare så trodde hon att det var ett sätt att ge sig till känna! Det fick jag veta när jag precis berättat åt K att min cigarettrök inte verkade bekymra kolibrin jag kallade Fred… 😯

Det må nu vara hur det vill med den saken – det finns mycket vi inte förstår – men erkänn att det var lite spooky!

[tags]kolibri, Fred[/tags]

4 kommentarer på “Min nya kompis”

  1. Oj.. Fick rysningar. Det var faktiskt… ja… jag tror faktiskt det låg något bakom det hela.

Kommentarer är stängda.