Allmänt, Foto

Pimp my ride

image

Det här vet ni inte vad det är, eller…? ”Aluminium Valve Caps” heter det på engelska, fritt översatt till ”knoppar till däckventilerna”.

image

Så här snyggt blir det med de små rackarna på plats! Att de dessutom fanns i metallicblått – perfekt matchning – gör inte saken sämre. 😉 (De fanns förstås på Walmart…)

Det här var så enkelt att jag faktiskt – trots att jag är en kärring ett fruntimmer i medelåldern med tummen mitt i handen – kunde fixa det själv. Ja, OK, jag fick ringa efter A, som snällt ryckte ut, men när han kom var problemet redan löst.

Problemet var att på bakdäcken satt inte de vanliga svarta plastknopparna, som jag är van vid. Där satt vad jag trodde var metallmuttrar, och när jag försökte skruva loss dem vred sig hela ventilen! Hur jag än försökte hålla fast ventilen med ena handen och skruva mutter med den andra, så vred sig allt vid varje försök. I panik ringde jag A, som har starkare nypor än jag, men innan han hann komma hit hade jag redan upptäckt att det jag trodde var ventilen helt enkelt satt fast i muttern. Det var alltså bara ett rör utanpå ventilen, med en mutterliknande utbuktning längst upp – det var inte två delar.

Ja, ja. A fick se de nya knopparna redan ikväll och träffa myggen som var extra ilskna/hungriga efter grannarnas gräsklippning. Grannarna har klippt gräset ikväll men i dessa myggsvärmar tänkte jag vänta till imorgon, under dagtid, med förhoppningen att myggen håller sig borta. Eller åtminstone inte är lika många. De är som vampyrer, värre framåt kvällen & natten.

[tags]knoppar till däckventilerna, starka nypor, mygg[/tags]