Allmänt, Foto

Ojdå

Jag har ju glömt att blogga – i flera dagar! 😯

Det beror mest på att jag inte gjort särskilt mycket, i värmen som drabbat oss äntligen kommit (precis när min semester tagit slut…). Jag har oftast legat i skuggan och flämtat efter luft. Ungefär. 😉

Blommor

Farsans begravning gick bra, trots värmen (och knotten). Mycket folk, god mat på minnesstunden – en riktigt trevlig minnesstund, faktiskt. Efteråt delade syrran och jag på bordsbuketterna, så jag har lite blomsterprakt i köket nu.

Glasögon

Jag har ju glömt visa mina nya glasögon! De till vänster i bild är mina ”vanliga” glasögon, som jag har till vardags och de till höger är mina terminalglasögon, som jag använder framför datorn.

Tidigare har jag fnyst åt att behöva två olika par, men det blev en rejäl wow-upplevelse att helt plötsligt se hur skarp texten på datorskärmen är, jag lovar! Jag bär med mig terminalögonen i ett hårt fodral i handväskan, då jag behöver dem både hemma och på jobbet. Däremot bör jag inte köra bil med dem, då skärpan inte når bortanför motorhuven…

A och jag var på syskonträff hos syrran igår, då alla hennes juniorer är hemma hos dem just nu. Ja, A hade inte med sitt syskon, då hon inte pallar att åka bil långa sträckor* men mina syskon var där. (Jag räknar även E som ett syskon, då hon varit gift med min bror i nästan 40 år. Jag har känt henne längre än jag känt mig själv, nästan. 😉 ) Vi åt gott och hade en väldigt trevlig kväll! Tyvärr var vi tidsbegränsade mellan 17:00-21:00** men både A och jag skulle upp och jobba idag, så det var lika bra vi åkte hem i tid.

[tags]varmt, begravning, glasögon, syskon[/tags]

*) Hon har fortfarande svårt att sitta, då hon blev sydd efter förlossningen. Dessutom har de en bil utan luftkonditionering, så i den här värmen är det inte kul att åka någonstans alls.

**) Det kan ha något att göra med att jag alltid glömmer vad klockan är, när kvällarna är långa och ljusa, och… 🙄 Ja, dessutom fanns det barnbarn som behövde varvas ner – efter att gästerna åkt – för att komma i säng innan gryningen.

2 kommentarer på “Ojdå”

  1. Kan man själv avgöra att man behöver terminalglasögon? Hur introducerades du? När jag var hos optikern förra året (eller året innan – som om jag mindes) och tror hon sa att jag inte behövde terminalglas (som i en bisats till att jag inte heller behövde nya glasögon men ändå köpte tre par).

    1. Jag sa bara att jag upptäckt att jag behövde terminalglasögon, sedan jag nu använt progressiva glas ett tag. ”Läsavståndet” blir för stort för vanliga progressiva glasögon. Gamnacke och ansträngda ögon talar också sitt tydliga språk.

      Jag har alltså – från kroppen och utåt – 1) kant av skrivbordet att vila handlederna på, 2) tangentbord, 3) dokumenthållare (på jobbet, hemma bara en tom yta som rymmer stående A4) och sedan 4) skärm. Om jag försöker läsa en bok på det avståndet blir mina armar för korta. 😉

      Terminalglasögonen är inte progressiva, de är bara en sorts läsglasögon med skärpan inställd på lite längre håll än armarnas räckvidd. Jag kan knappt läsa nummerskylten på bilen på gården när jag sitter i rökrutan hemma på bron och ser inte ansiktena på folk som kommer efter gatan.

Kommentarer är stängda.