Allmänt, Foto

Rundtur

The long and winding road...

För att slippa laga middag idag (igen…) åkte jag upp till Fallet och åt där. När jag åkte dit följde jag älven på östra sidan, men när jag åkte hem valde jag västra sidan. Det är mestadels grusväg och få byar. Större delen av vägen var det bara jag och myggen/ knotten. Jag puttrade på i sakta mak och beundrade utsikten.

Det känns lite tragiskt att åka igenom de små byarna efter vägen. Så oerhört vackert, speciellt där slyn är bortrensad och åkrarna hålls öppna så man ser älven.* Tyvärr såg jag att många hus inte hade några postlådor ute vid vägen, vilket betyder att postlådorna antingen tagits in för sommaren, eller att det inte finns någon postlåda till huset längre – att det står tomt året om. Man ser att många gräsmattor klippts ner ordentligt även om ingen bil står kvar, så nu är det bara att vänta på älgjakten. Då kommer det att lysa i en del av husen, men under vintern är det mörkt och tyst i de flesta gårdarna.

Här på orten har det varit älghundsutställning och jaktmässa under helgen. Jag har inte besökt varken det ena eller det andra, då jag inte är intresserad. Istället har jag suttit på ljugarbänken och sett tvätten torka. Ja, det är ungefär vad jag gjort. 😉 Till slut åkte jag och köpte mig en pocket, men har nu även hämtat ljudboken jag skulle låna, så det är bara att börja rippa CD-skivorna till MP3-filer. *suck* Vilken dag som helst. Boring snoring, men det måste göras.

Renar på grusväg
(Som extra bonus till alla icke norrländska läsare försökte jag fånga två renar på bild.
De ville inte vara med, utan sprang ifrån mig hela tiden.)

[tags]middag, åktur, grusväg, avfolkning[/tags]

*) Västra sidan upplever jag som mer ”dramatisk” än den östra, då det verkar som att strandbrinkarna är högre och brantare. Antingen det, eller också är jag bara ovan att se älven från den sidan.