Allmänt, Dagens outfit, Foto

Konstigt

Jag vet inte om det beror på schampot eller om jag börjar bli allt för långhårig, men flera bekanta har frågat mig om jag ”gjort något med håret”, färgat eller klippt det? 😯 Nej, jag har bara tvättat det! Det är ett typiskt i-landsproblem, att bekymra sig över hur man ser ut i håret.

Ett annat i-landsproblem har drabbat mig, två gånger de senaste dagarna: jag har ”ingenting att sätta på mig”, trots att garderoberna bågnar av kläder. Eller, OK, de flesta kläderna är faktiskt utanför garderoberna, i stora blå påsar vid fotänden av sängen. Det är en stor mängd kläder, i vilket fall som helst, men jag kunde inte hitta något som dög att ha på sig. 🙄

Idag har jag bara rivit åt mig det som låg överst i högarna, men ångrar att jag inte gjorde ett bättre urval (läs: grävde djupare i drivorna av ren tvätt).

Dagens outfit

Dagens outfit består i alla fall av linne och jeanskjol från Ellos, leggings från Wal-Mart, samt halsband och kofta från USA (minns inte var jag köpt dem). Tofflorna är Scholl, ifall någon känner för lika osexiga fotbeklädnader. (Osexiga, ja – men attans vad bekväma de är!) :mrgreen:

Vilken dag som helst måste jag ta på mig jeans igen… Jag har inte haft jeans på flera månader!!! Kommer inte att slippa i ett enda par! 😯 Eventuellt kan jag ha kvar ett par med extremt mycket stretch* i gömmorna, men det är inte säkert. Annars är det bara ”vanliga” strechjeans jag använder.

Men jag håller mina fingrar från ”köp”-knappen när jag surfar runt på klädsidor. Inga fler inköp innan jag gjort en rensning. En rejäl rensning. Jag måste även gå igenom all den ovikta tvätten för att se vad som kan rensas bort därifrån.

Problemet är att jag har dels för mycket kläder, dels är det mesta sommarkläder. Visst använder jag större delen av sommarkläderna under vintern också (kortärmat med kofta över, t ex) men vinterkläderna (läs: långärmade tröjor) blir jag så himla less. De är så få, att de återkommer med jämna mellanrum. Gång efter gång efter gång… 🙄

Ett typiskt i-landsproblem, det också. Jag får vara glad som har kläder att sätta på mig. Träffade M idag, vars hus brann ned för ett par veckor sedan. Där har vi en hel familj med inget annat än kläderna de hade på kroppen. Nu har de hunnit köpa lite grann, men det är ändå mycket som saknas. Inte bara kläder, utan allt man behöver i ett hushåll. ALLT.

Som tur är har de fått tag i ett möblerat boende där de kan bo under tiden ett nytt hus byggs, så de kan vänta med möbelinköp och sådant tills de ska flytta in i sitt riktiga hus, men ändå. Det är mycket som krävs för att vardagen ska flyta på.

Angående vardagar, jag har snott ihop en matsedel för denna vecka och ska – som vanligt – veckohandla efter jobbet idag. Just den här veckan har jag fler förslag till rätter än veckodagar, men trycker ändå in rester två gånger. Jag ska äta under helgen också** så jag oroar mig inte för att maten ska bli för gammal. Dessutom kan jag hastigt ändra mig någon dag och laga något helt annat än vad som står på menyn. 😉

[tags]i-landsproblem, frisyr, kläder, dagens outfit, jeans, sommarkläder, vinterkläder, brand, matsedel[/tags]

*) Här talar vi alltså om ett par som är typ mjukisbyxakvalitet, inte bara att de töjer sig mer (och snabbare) än vanliga jeans.

**) Jag planerar aldrig vad jag ska laga till under helgerna, för rätt vad det är åker jag iväg någonstans – eller lever på fil/te & smörgås. Det funkar, det också.