Allmänt, Foto

Tak över huvudet

Snöslask

Det snöblandade regnet som kom i morse har nu övergått till ren snö. Tack och lov har vi tak över huvudet i vår rökruta, så vi slipper bli helt blöta när vi ”luftar oss”.

Jag tycker att de enstaka snöflingor som ändå hamnar i håret ser ut som stjärnglitter innan de smälter bort, så lite tjusning med snön är det allt. 🙂

Ikväll blir det middag med facket. Jag vet inte vad som serveras, men hoppas på buffé (som förra gången). Då kan man gå en runda till och ta mer av det man gillat bäst från första varvet. :mrgreen:

På tal om mat; jag har inte uppdaterat er vad gäller palten. I måndags bestämde jag hastigt att jag skulle koka palt till middag. Det blev sent innan jag kom hem (handlade först) så jag tänkte bara göra en ”liten” laddning. Alltså: inte den Stora Paltgrytan, utan den något mindre, och paltar utan fläsk.

Skalade snabbt ett gäng potatisar, malde, hällde i det som fanns kvar i en mjölpåse och tyckte att ”det räcker nog”. Det gjorde det inte… Det gick nätt och jämt att forma paltar, och slänga i grytan – men…

För varje gång jag rörde runt i paltgrytan, såg jag hur ännu en palt löstes upp i atomer och sjönk till botten. *katastrof* Nå, det var ju mutpalten jag lovat A för att han bytt däck på bilen, så vi åt de kokta paltar som höll ihop – men det blev inga paltar över för stekning nästa dag.

Att sedan diska grytan var ett äventyr i sig, men det hade inte bränt fast (så mycket…). Men snart kokar jag palt igen, då under en helg! Det tar längre tid och är mycket pilligare när jag ska sätta fläsk i, men palten blir saftigare. Och då ska den Stora Paltgrytan fram! (Och mer mjöl…)

[tags]snö, snöblandat regn, höstväder, buffé, palt, misstag[/tags]