Allmänt

Livet har sina ljusa stunder

Även jag kan gnistra till emellanåt!

Idag kom jag på ett par olika saker som underlättar arbetet – både mitt och andras. 🙂 Ja, OK – en sak var redan ”uppfunnen”, jag hade bara inte sett den. Den andra, däremot, hade ingen kommit på.

Det finns vissa ränder som aldrig går ur. Är man van att göra en sak på ett sätt, så fortsätter man gärna med det, även om det finns enklare sätt att göra det. Somliga jobbar enligt principen ”så här har vi alltid gjort och så här ska vi alltid göra”, medan andra tycker att man ska säga till om man vet något bättre sätt att utföra arbetsuppgifterna.

Vi ska inte heller glömma den stora massan (som inte jobbar här, och i de flesta fall aldrig har gjort det heller) som ”vet” hur saker och ting ska skötas. Det är som med barnafostran: alla är experter – tills de får egna barn… 🙄

[tags]jobb, arbetsuppgifter, förändringar, förbättringar[/tags]