Allmänt

Matlagning

Det var så roligt att höra hur imponerad C var av min matsedel igår, att jag började fundera: lagar hon aldrig mat hemma hos sig? Frågade henne idag, och jodå – hon lagar mat. Hon tyckte bara att jag var så duktig som lagar allt ”från grunden”, men jag försäkrade henne att även solen har sina fläckar: jag rullar inte köttbullar. 😉

Jag vet, jag vet – de hemgjorda köttbullarna blir mycket godare än Mamma Scans, men jag ids helt enkelt inte. Att jag däremot skalade, hackade, strimlade och tärnade allt till dagens köttgryta (tog 1½ timme!) redan igår kväll är en helt annan sak… Det är ju därför jag gör matsedel, för att veta vad som behöver förberedas.

Nytt för i år – god eller dålig vana lär visa sig – är att jag börjat skriva in i min almanacka vad som står på menyn varje vardag. Då kan jag kolla vad jag lagat/ätit förra eller förrförra veckan, för mitt minne är kort och matsedeln i bloggen ändras ju utan att sparas. Allt för att slippa allt för täta upprepningar.

Planen är också att prova fler nya recept, både på mat och tillbehör. Mer sallad/grönsaker ska in på menyn, jag kanske provar lägga in en vegodag per vecka? OK, varannan vecka låter mer rimligt. Eller en gång i månaden. Inte för att det skadar att äta vegetariskt, det gör det verkligen inte, men jag känner mig osäker på recept. (Jo, jag veeet – det är bara att googla.)

Nu är det ju så med mina ”planer” att de 1) kanske inte alls blir genomförda eller 2) kan komma att genomgå stora förändringar redan innan jag kommit halvvägs, så försök behärska ert jubel. Dagens köttgryta blir inte vegetarisk, jag lovar! 😉

[tags]mat, matsedel, förberedelser, vegetarian[/tags]

2 kommentarer på “Matlagning”

  1. Jag ser fisk som något vegetariskt. Så jag är till 93,28 % vegetarian. Och din rubriksättningen… Jag läste det som matvägran. Undrade lite vad du hade för skäl till det innan jag läste om rubriken. Något jag själv är sugen på och aldrig lagat är spenatsoppa med ägghalvor. I kväll ska jag äta korv. Det är inte kött i korv. Det är… något annat. Vet inte riktigt vad slaktavfall innehåller. Så jag säger att det också är vegetariskt.

    1. Grytan jag gjorde blev nästan vegetarisk – till drygt hälften, i alla fall. Jag stoppade i så mycket morötter och andra rotfrukter att vi nästan fick söka köttet. 😉

Kommentarer är stängda.