Allmänt, Dagens outfit, Foto, Katter

Sveriges snabbaste

Sveriges snabbaste katt

Sveriges snabbaste katt?

Här ligger Sveriges snabbaste katt och vilar ut efter en väldigt snabb sväng utomhus igår kväll. När det är -27 grader så blir det inga långa utflykter i snön. Det tog inte fullt en minut så hade hon gjort både nr 1 och nr 2, och ville in igen. 😯 Mina damer och herrar: …*trumvirvel*… Madamen!

I morse ville hon inte alls gå ut, och jag förstår henne. Det ville inte jag heller… Just idag bestämde jag mig för att sluta plåga bilen i kylan, så jag har promenerat till jobbet (för första gången på evigheter). Visserligen startar han* men oj vad det känns som att köra en tegelsten med fyrkantiga däck och fruset smör i växellådan.** Man får liksom bryta in växlarna i rätt läge. Tur jag är stark! 😉

Om inte annat, så skapar kylan trevliga samtalsämnen på jobbet. Speciellt kyla + bilar. Igår hade (min jobbarkompis) A:s bil frusit ihop hemma på gården, och idag hade (en annan) A fått lifta med sin man i hans bil (som höll på att frysa ihop, den också) eftersom hennes inte gick igång. E (på en annan avdelning) hade fått hjälpa igång ett par strandsatta ungdomar med frusen bil efter vägen till jobbet.

Jag har klätt mig i ”hemmakläder” för att hålla värmen:

  • tjock joggingbyxa med ruggad insida istället för jeans (jeans är så kalla mot benen – man får ”stå mitt i byxan” när man går ut och röker 😉 )
  • en tjock stickad tröja (snygg, men tyvärr med ett litet hål på ena ärmen) och
  • min gamla urtvättade hemmajacka, som kanske inte är tjockare än jackan jag annars använder – men rymligare, så jag kan ha den tjocka tröjan OCH stänga jackan
  • allt detta matchat med otvättat hår som rufsats till av mössan
  • och NEJ, ni får inte foto på detta 😉

Förhoppningsvis kommer inte Prince Charming förbi på jobbet just idag och ser mitt förfallna jag. Ja, vadå? Jag har inte slutat vänta. En vacker dag står han där, komplett med vit häst och allt. :mrgreen:

[tags]katt, kyla, bilar, kläder, Prince Charming[/tags]

*) Min bil är en ”han” – han heter Speedy (Gonzales). 😉

**) Jag har ingen motorvärmarstolpe på jobbet, utan får kallstarta honom efter en hel arbetsdag.

2 kommentarer på “Sveriges snabbaste”

  1. Fy för tusingen vilken kyla! Vi har -6 och jag tycker det är för mycket. Jag förstår att bilen inte vill ut. Det skulle inte jag heller vilja 🙂
    Ang. mössa: Det var bättre förr, då använde man hatt och den satt på både ute och inne!

    1. Jag vill inte heller….men bor man på promenadavstånd från jobbet så är det bara att klä sig och ge sig iväg. *djup suck*

Kommentarer är stängda.