Allmänt, Foto

Blä för blött

madam

Det är inte bara vi människor som ogillar det blöta. Katterna är inte förtjusta, även om de börjat vara mer utomhus när det inte är så kallt längre. Oftast sitter de på bron, för att slippa bli blöta om tassarna. Ibland går madamen iväg mot garaget, för att göra det som behöver göras, men det är svårt för henne att undvika vattensamlingarna.

Efter vägarna är det väl sisådär. Jag var ut och körde efter en större väg igår, och där var det bitvis spårigt. Det hade tydligen varit isigt även i spåren tidigare under morgonen, för jag såg att det var sandat. Nå, jag såg till att ha gott om tid på mig, och det blev varmare (och blötare) ut mot kusten, så där var det inte halt längre.

Torsdag är min sophämtningsdag. Ja, alltså – jag hämtar inte sopor, sopbilen gör det. 😉 Innan jag åkte iväg såg jag sopbilen passera och svänga ner mot äldreboendet bredvid mig. När jag kom hem på kvällen, tog jag in posten och kollade soptunnorna. Alla sopor var kvar!?! Rusade över till grannarna, men de lugnade mig med att det är först nästa vecka våra sopor töms. Jag hade bara råkat se sopbilen när den skulle till äldreboendet, dit den åker (minst) en gång i veckan.

[tags]blött, slaskigt, halt, spårigt, sophämtning[/tags]