Allmänt, Foto, YouTube

Islossning

image

A skottar.

image

H gnäller. 😉

Det har pågått islossning på min gård… A raggade upp H att komma och hjälpa till, så i ett litet nafs hade grabbarna grävt ett dike i den tjocka isskorpan mitt på gården – på längden, alltså från gatan till garaget. Tyvärr hann mörkret falla innan de var klara, så bilderna blev inte bra.

Jag vet inte riktigt vilken verkan de tror detta dike ska ha, annat än för att reta mig när jag kör fast i det. Här snackar vi verkligen om att ”gå på räls” för hamnar man med bildäcken i spåret så slipper man inte upp. 😕

Ja, ja. De har slitit hårt, och A var väl less den obefintliga sandningen och extrema halkan på gården. Det finns hopp om vår* då islagret inte var mer än en decimeter tjockt! Annars har faktiskt den senaste tidens töväder tunnat ut både snö och is ordentligt (utom på min gård).

Problemet är bara att väderprofeterna har spått kallare väder igen, så nu tinar inte de stora isbitar som hackades loss och är strödda över den ännu orörda isen. De gör tvärtom att det blir ännu halkigare… Nå, det har nog löst sig till midsommar eller så. 😉

[tags]islossning, sandning, dike, halka[/tags]

*) Jag frågade om de ville jag skulle sjunga ”Idas sommarvisa” åt dem medan de arbetade, men det ville de inte. Taskmörtar!

2 kommentarer på “Islossning”

    1. Tussilago? Lövsprickning??? Det är stora skillnader i vårt avlånga land. Tur är väl det, för tänk så tråkigt om allt var samma överallt! 😉

Kommentarer är stängda.