Allmänt, Foto

Upplyst

Garagelampa

Nu har jag försökt vinkla upp sensorn till garagelampan – äntligen tog jag itu med saken!

Jag har låtit montera en sensor till garagelampan, så lampan tänds automatiskt när man rör sig mot garaget. Visst har det fungerat som det ska, men sensorn har varit hårt nedåtriktad (för att inte fordon och annat som rörs på gatan ska slå igång den) – lite för hårt nedåtriktad…

Jag har kunnat ställa bilen en halvmeter från garaget utan att lampan tändes när jag nästa morgon gick till bilens framdörr och öppnade den. Lampan har inte tänts förrän jag börjat backa bilen, och motorhuven alltså rörde sig. 🙄

Nu har jag – med hjälp av ett räfsskaft – petat upp sensorn en liten liten aning, så kanske den slår igång någon meter tidigare. Det är mysigare att skrapa bilrutor mörka vintermorgnar med lampan tänd. OK, det mesta av vintern är förbi, men det kommer väl fler vintrar?

Nu är det dessutom väldigt mycket ljusare på morgnarna, redan vid halvsextiden är det ljust ute.* Snart släcker jag garagelampan helt och hållet, då den inte behövs under den ljusa årstiden.

Frostig framruta

Det här med frostiga rutor var ett bortglömt kapitel. Var det inte vår nyss?

Det räcker inte med bara frost, heller. Under helgen drog ett snabbt och lätt snöväder förbi, som lade ett pyttetunt lager kallsnö ovanpå gårdens blankis. Som gjort för att halka omkring på! Jag har inte fällt mig – än… Att kylan kommit tillbaka gör också att snölagret inte smälter ihop med isen, som det kunde ha gjort om blidan fortsatt.

Men, jag ska inte gnälla. Det går snabbt nu, så har vi sommar igen. Bara vägar, definitivt ohalkigt, nederbörd i form av regn så man slipper skrapa bilrutorna. Jag gillar ju egentligen att köra bil, det är bara vissa fören jag inte gillar. Halka, snömodd, och sånt…

Just nu är det antingen a) stora gropar i vägar och gator (tjälhål) eller också är det b) stora skillnader mellan vägbanan och den is som ligger kvar (främst längs kanterna). Jag är den sortens chaufför som lyckas pricka varenda grop och ojämnhet längs vägen när jag är ute och kör. 🙄

[tags]rörelsesensor, garagelampa, frost, halka, dåligt före[/tags]

*) Kollade precis min SMHI-app på mobilen: solen gick upp 05.37 i morse.

2 kommentarer på “Upplyst”

  1. Känns inget bra när helt plötsligt måste börja skrapa bilrutorna igen. Trodde att det var över med detta för denna säsong.

    1. Välkommen! 🙂
      Jag tror vi fick vår för tidigt, och därför känns det som ett rejält bakslag när nätterna blivit kalla igen. Annars brukar det ju vara sån här temperatur den här tiden på året. Men snart vänder det ingen!

Kommentarer är stängda.