Allmänt, Katter, YouTube

Den som spar, hon har

Jag har sparat kikärtsbiffarna till någon gång då jag är fler än en till maten, alltså då A behagar dyka upp. Försökte bjuda in honom till dem igår, men ”som av en händelse” kunde han inte. Hmmm… Jag väntar med att göra dem tills han dyker upp. *he he*

Behöver hans hjälp också, då jag har en rullgardin som måste sättas upp snarast möjligt. Det upptäcktes (läs: jag påmindes om det) när det blev sommartid igen. Solen ligger i ögonen på den som sitter på ”fel” sida av matbordet, lagom vid middagstid.

Varje kväll utspelas fruktansvärda svartsjukedraman framför mina ögon. Madamen har plötsligt blivit väldigt kelen och tillgiven, och vill ligga på mig i soffan för att kunna bli kliad över hela (den rakade) kroppen. Froppisen är SÅ svartsjuk; det är ju hennes plats! 🙄

De fräser och väser åt varandra, då båda anser sig ha lika stor rätt till mig – och det har de ju. Jag vet att det snart går över, bara pälsen växer ut lite grann på madamen så slutar hon vara så kelsjuk och okliad. Det växlas många svartsjuka blickar över fåtöljens armstöd (froppisen har ockuperat fåtöljen med fårskinnet), kan jag tala om.

Eftersom jag läser mina feeds i Feedly, brukar jag flitigt använda mig av ”saved for later”-funktionen, alltså sparar jag sådant jag vill läsa igen senare. Det finns ingen sorteringsfunktion där, så alla recept, boktips och intressanta artiklar, m m, ligger i en enda röra i en och samma ”mapp”.

Nu har jag ägnat en kväll åt att sortera över det mesta till Evernote. Då jag inte har premiumversionen av Feedly, där man kan välja redan vid sparandet att lägga dem i Evernote, har jag fått klicka mig igenom länkarna och spara dem på ett annat sätt – men det gick bra, det också. Tog bara lite längre tid. Nu kanske jag hittar de recept jag sparat lite lättare, istället för att behöva scrolla igenom alla möjliga sparade länkar.

Vad som är härligt, härligt, men farligt, farligt är matbloggar. Åååhhh. Alla dessa fan-tas-tiska recept på både det ena och det andra, med läckra bilder som framkallar hungerkänslor… *gaahhh* Jag vet inte riktigt hur det gick till, men helt plötsligt har jag lagt till en massa sådana i mina feeds? Nu har jag massor av nya recept att prova!*

[tags]kikärtsbiffar, rullgardin, svartsjuk, Feedly, Evernote, matbloggar, recept, Härligt härligt men farligt farligt, Björn Skifs[/tags]

*) Jag sparar förstås inte alla recept, bara de jag tycker verkar a) intressanta eller b) lättlagade – men det räcker! 😯